Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, den elegante hvide drue

Cabernet Sauvignon er druernes jetsetter. Den rejser over hele verden, men blomstrer sent  i foråret, hvor den er, og trives i varme klimaer. Når den modnes, er den berømt for intensitet og smagsdybde, afbalanceret med en fast syre på grund af den blide modning i et varmere klima.

Bunches of cabernet wine grapes on old vine

Cabernet Sauvignon er også en af verdens mest anerkendte druesorter for rødvin. Den dyrkes i næsten alle større vinproducerende lande blandt et forskelligt spektrum af klimaer fra Canada til Libanons Beqaa Valley.

Den lille, tykhudede Cabernet drue

Den lille, tykhudede drue med skaller der er fyldt med smag, mørkeblå farver og tanniner. Dyrket over hele verden varierer smagsindtrykkene. I Frankrig blandes den ofte med den blødere Merlot eller den køligere Cabernet Franc, og er normalt lidt højere i surhed.

I de sydlige sfærer, såsom Chile og Californien, er de lækkert alene og er kendt for at være en smule mere frugtbare. Generelt er denne berømte drue medium til fyldig med mørk frugtsmag og en umiskendelig “salt” smag.

Vinene indeholder ofte mange tanniner, hvorfor den passer godt sammen med robuste kødretter fra okse til vildt og et udvalg af oste, også de blåskimlede.

Andre druer, du skal kende

Corvina (til Amarone)

Pinot Noir (Bla. til Rød burgogne)

Chardonnay ( bla. til Champagne)

Se også:

Italiens vindistrikter fra Nord til Syditalien

Vinsnak
Vinglas gør en forskel
Lær om vin

Hvorfor er vinglas forskellige?

Hvorfor er vinglas forskellige fra store, åbne til smalle og høje? Det rigtige glas er vigtigt, når man serverer vin, fordi det kan påvirke duften,

Baccarat Vintage wineglass
Lær om vin

Vintage vinglas

Hvad er vintage vinglas? Vintage vinglas er produceret i en bestemt æra, typisk mellem slutningen af det 19. århundrede og midten af det 20. århundrede.

Choucroute
Frankrig

Choucroute garnie

Choucroute, er der krudt i Choucroute? Ja, det kan du tror, der er Et besøg i Alsace hænger unægtelig sammen med kål – specialiteten choucroute,

Fresh pasta with smoked salmon and asparagus in the sauce
Mad og Vin

Er pasta sundere end du tror?

Pasta i Italien Pasta i Italien tager man ret seriøst. Man kan nerde det ufatteligt meget dernede sydpå. Det er familie, historie, det er DNA,