Agiorgitiko

Agiorgitiko er den vigtigste vindrue på Peloponnes i Grækenland.

Agiorgitiko er en duftende rødvinsdrue hjemmehørende på Grækenlands Peloponnes-halvø. Det er en af ​​landets mest udplantede vindruer efter Xinomavro, og går under en række lokale synonymer. Agiorgitiko er den eneste tilladte sort i Nemea-appellationen og klarer sig beundringsværdigt i det varme middelhavsklima der.

Det er en bemærkelsesværdig alsidig druesort, og bruges til at lave alt fra lette rosévine til rige, fyldige rødvine med mørk frugtsmag og med distinkte tanniner. Fadmodning, ikke kun i eg, men i en række lokale og importerede træsorter, bruges i stigende grad i Grækenland for at hjælpe Agiorgitikos udviklingsproces.

Når den ikke produceres som en single drue vin, blander Agiorgitiko sig godt med Cabernet Sauvignon.

Druen findes nu i det meste af Grækenland

Sortens alsidighed har ført til, at den har spredt sig over Grækenland og til andre varme vækstområder, men den bedste vin lavet af denne drue er i de højereliggende vinmarker i Nemea. Her tillader de semi-bjergrige vinmarker mellem 450 og 650 m (1350-2000 fod) fuld smagsmodenhed med tilstrækkelig syre og struktur til at holde vinen i balance.

I lavere højder, og med mindre omhu, kan Agiorgitiko-vine være slaskede og uinspirerende, uden syre og karakter. Det kan også være noget af en udfordring i vingården, da den er modtagelig for både meldug og råd.

Agiorgitiko betyder “St George’s Grape”, og er sandsynligvis opkaldt efter et kapel i Nemea. Det menes at være en af ​​Grækenlands ældste vindrue sorter, og har historisk været forbundet med halvguden Herakles – Nemea-vinen kaldes ofte “Herakles Blod”.

Eksempler på Agiorgitiko vine

Her kan du købe græsk vin

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]