Trebbiano

Trebbiano druen her fra Toscana og Umbrien

Hvor dyrker man vindruen Trebbiano? Hvilke vine dyrkes?

Vindruen Trebbiano dyrkes i mange forskellige vinregioner i verden, men den er især kendt for at blive dyrket i Italien og Frankrig.

I Italien er vindruen en af de mest dyrkede druesorter og findes i forskellige regioner som Toscana, Umbrien, Lazio og Abruzzo ikke mindst. I disse regioner dyrkes druen til produktion af hvidvin, som ofte går under navnet “Trebbiano d’Abruzzo”, “Trebbiano di Romagna” eller “Trebbiano Toscano”. Same grape different name.

I Frankrig er vindruen også kendt som “Ugni Blanc” og dyrkes primært i det sydlige Frankrig, især i regionen Cognac. Druen bruges i produktionen af cognac, men også til produktion af hvidvin, som ofte går under navne som “Saint Emilion” eller “Lalande de Pomerol”.

Derudover dyrkes druen også i andre lande i Spanien, Portugal, Australien og Argentina, men i mindre mængder.

Vine lavet på denne drue har en karakteristisk lys farve og en let syrlig smag med noter af citron og grønne æbler. De kan både nydes unge og lagres i nogle år.

Den mest kendte Trebbiano vin?

Der er flere vine, der er kendt for at blive lavet på denne drue, men den mest kendte er nok Trebbiano d’Abruzzo fra Abruzzo-regionen i Italien. Denne hvidvin er lavet på 100% Trebbiano-druer og har en lys farve og en frisk, frugtagtig smag med noter af æble, pære og blomster.

Trebbiano d’Abruzzo er en DOC-vin (Denominazione di Origine Controllata), hvilket betyder, at den er fremstillet i overensstemmelse med strenge produktionsregler og er certificeret til at have en bestemt oprindelse og kvalitet. Denne vin er meget alsidig og kan nydes både som en aperitif og til forskellige retter såsom fisk, skaldyr, salater og lyst kød.

Hvidvine på Trebbiano

https://www.winetalk.dk/vinlande/italien/abruzzo/

Vine fra Abruzzo Vine fra Abruzzo er dejlige italienske vine til en overkommelig pris. Et eksempel er den boblende dessert vin Tre Secoli fra Abruzzo. Hvor ligger Abruzzo? Abruzzo er en italiensk vinregion på den østlige (adriatiske) kyst. Dets umiddelbare naboer i det centrale Italien er Marche mod nord, Lazio mod vest og sydvest og … Continue reading

Vinsnak
Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato, en ægte italiensk klassiker

Vitello Tonnato, den klassiske Middelhavs delikatesse Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som Vitello Tonnato. Denne klassiske Middelhavsret,

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Hummer Thermidor
Mad og Vin

Hummer er yummy

Hummer er klassisk sea-food til en mørk Stout eller brusende bobler Dyk ned i en fest af hummer  klassiske opskrifter fra det bedre køkken og

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]