Vinsnak for os der elsker vin

Vinsnak fra hele verden er hyggeligt, og giver vinoplevelsen dybde og glæde.

“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin eller roaste den lidt. Det er hyggeligt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her. Vin er videnskab og lidenskab.

Er vin en lidenskab eller videnskab?

Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende somelier uddannelse. Det er også en konkurrence sport. Eller det læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, kan du drikke investeringen.

Vinrejser skriver vi også om

Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.

Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.

Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.

Vinlande

Klik Vinlande og se de mange relevante vinlande. Inklusive Danmark.

Se vore vin og mad relaterede videoer fra YouTube

Tempura
Mad og Vin

Tempura

Tempura binder det meste sammen. Sprødt japansk madkoncept Hvad er Tempura i det japanske køkken? Historie, eksempler, opskrifter. Tempura er en populær japansk madlavningsteknik, hvor forskellige ingredienser, såsom skaldyr, grøntsager eller fisk, dyppes i en let dej og derefter friteres.

Læs mere
Margarita
Drinks

Margarita

Margarita og den berømte historie, opskrifter og Nigellas opskrift som en cocktail bonus, cheers! Når det drejer sig om cocktails, er der få så ikoniske og elskede som Margarita. Oprindeligt fra Mexico er denne friske sammensætning blevet en global favorit, nydt

Læs mere
Videre til indhold Italianna OM ITALIANNA KONTAKT 0Kurv Produkt 🔍 Forside / Charcuteri / Guanciale Guanciale kr.160.00 – kr.200.00 Vægt Vælg en mulighed Guanciale antal 1 Beskrivelse Yderligere information Anmeldelser (0) Beskrivelse Italiannas Guanciale er lavet af 100% italiensk svinekød. Håndlavet og i begrænset mængde, og selvfølgelig uden konserveringsmidler, gluten og laktose. Ingredienser: Svinekød, salt, krydderier og dextrose. Lufttøret og modneti 100/120 dage. Et håndværks produkt som ikke kan vejes præcis som det industriprodukt, som man er vant til at købe i supermarkedet. Hvad er guanciale Guanciale er udskæringen fra svinets kind (Guancia på italiensk), krydset af magre anstrøg af muskler med en komponent af værdifuldt fedtstof, med en sammensætning, der er forskellig og adskiller sig fra svinefedt (rygfedt) og pancetta (mavefedt) og bacon (røget og produceret fra forskellige køddele af grise): konsistensen er blødere sammenlignet med pancetta og med egen karakteristiske smag. Organoleptiske egenskaber Italiannas guanciale er et mesterværk af balance, rundhed og harmoni mellem aromaer og smag. Meget klassisk, en flot trekant af kød dækket med et tykt lag peber og chili peber, der er godt fordelt, håndværksmæssigt men velholdt, og viser en skive med en dejlig balance mellem fedtfattig, godt marmoreret muskel og let lyserødt hvidt fedt. Duften er sød og omsluttende, minder om krydderier, vin, kælderen, minder om røg og pejs, men også wienerbrødets verden med dets berusende noter af mælk, flødesmør, kiks og ristet tørret frugt. Utrolig og spændende. I munden er det saftigt (saftig, meget opløseligt og spændende, med en let krydret antydning og et meget sødt og cremet fedt, der smelter ved kontakt med ganen. Intensiteten og vedholdenheden er også stratosfærisk. Guanciale i køkkenet Der er flere måder at nyde guanciale i køkkenet: De fleste vil forbinde guanciale med de klassiske italienske opskrifter som: Carbonara, matriciana og gricia, men guanciale kan nydes også skåret i meget tynde skiver på ristet varmt brød eller grøntsager som forretter til særlige lejlighed. Det kan steges på pande og tilføjes salater og æggekager, nydes rå i sandwich eller foccacia tilpasset med grillede eller friske grøntsager eller rullet om grissini og serveret som antipasto/tapas eller aperitif … velbekomme! Relaterede Varer Prosciutto Crudo di Parma D.O.P. – hel Parmaskinke – cirka 7 kg kr.1,999.00 Læs mere Coppa di Parma IGP/BGB kr.135.00 – kr.275.00 Vælg muligheder Tranevej 23 5000 Odense C Telefon: 31 66 54 84 CVR: 41901403 anna@italianna.dk Læs handelsbetingelser Guanciale bacon fra svinekæber
Mad og Vin

Kender du lækre Guanciale? Det er bacon guf!

Guanciale er en italiensk lækkerbisken Guanciale er en type af saltet og tørret svinekød, der stammer fra grisens kind eller kindben. Det er en traditionel italiensk ingrediens og er meget værdsat for sin rige smag og unikke tekstur. Den fremstilles

Læs mere
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag. Den stammer fra Lombardiet-regionen i Italien og er opkaldt efter dalen Taleggio i provinsen Bergamo.

Læs mere
Fiskehuset
Mad til vin

Fiskehuset

Fiskehuset Den Fiskehuset online butik, hvor frisk fisk, skaldyr, røget delikatesser og specialiteter fra Nordsøen og Thy-regionen kan leveres lige til din dør overalt i Danmark (inklusive broforbindelser til øer). Fiskehuset gør det nemt, hurtigt og sikkert og garanterer den

Læs mere
Glyngøre
Mad til vin

Glyngøre

Glyngøre I verden af sild er der en markant forskel, og Glyngøre ved det bedst. I over 80 år har det betjent danske frokostborde med så stor succes, at det i 1963 blev godkendt som leverandør til det danske hof

Læs mere
Oliviers & Co
Mad til vin

Oliviers & Co

Oliviers & Co Beliggende i hjertet af Frederiksberg og på den livlige madmarked TorvehallerneKBH i København, inviterer Oliviers & Co dig ind i en verden af enestående middelhavs-smagsoplevelser. Uanset om du er en kulinarisk entusiast eller blot leder efter kvalitets

Læs mere
Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund som murer, men hans interesse for bæredygtighed og passion for mad har ført ham til

Læs mere
Homemade Bucatini all Amatriciana Pasta
Italien

Pasta all´Amatriciana

Pasta all´ Amatriciana Pasta all’Amatriciana er en klassisk italiensk pastaret, der stammer fra den lille by Amatrice i Lazio-regionen i Italien. Retten er enkel, men fuld af smag og karakter. Den traditionelle opskrift indebærer normalt pasta, tomatsauce, guanciale (en form

Læs mere
Roasted mutton lamb leg sliced in a wooden tray with meat cleaver. Black wooden background. Top view
Mad til vin

Dit lille påskelam

To forslag til påskelam på bordet Til påske er det traditionelt at spise et lille påskelam i mange kulturer, især i kristne traditioner, hvor det symboliserer Jesu offer som Guds lam. Der er flere teorier om, hvorfor lam er blevet

Læs mere
Blåmuslinger nærbillede
Mad og Vin

Spaghetti med muslinger

Spaghetti alle vongole eller på dansk spaghetti med muslinger Spaghetti med muslinger eller “alle Vongole”, også kendt som Spaghetti med blåmuslinger, stammer primært fra de kystnære regioner i Italien. Denne lækre pastaret har særligt dybe rødder i Napoli og Campania-regionen

Læs mere
Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne. Denne udvikling blev inspireret af nye ideer præsenteret i et manifest forfattet af madaktivisten og

Læs mere
Agerhøne
Mad og Vin

Agerhønen ser jeg ikke så meget i supermarkedet

Er agerhønen blot en vild høne eller vildt lækker? En agerhøne er en mellemstor vildtfugl, der tilhører fasanfamilien. De er kendt for deres fyldige kroppe, korte haler og karakteristiske rødbrune fjerdragt. Agerhøns er hjemmehørende i Europa, Asien, Afrika og Mellemøsten.

Læs mere
Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som Vitello Tonnato. Denne klassiske Middelhavsret, med sin kombination af mørt kalvekød og cremet tunsovs, er

Læs mere
Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte, Italien. Den er lavet af druen Moscato Bianco, også kendt som Muscat Blanc à Petits

Læs mere
Spanske hvidvine
Hvidvin fra hele verdenen

Spanske hvidvine

Spanske hvidvine Når man udforsker det rige mangfoldighed af spanske vine, er det umuligt at overse elegance og diversitet i spanske hvidvine. Fra de friske og mineralholdige Albariños fra Galicien til de komplekse og aromatiske Verdejos fra Rueda, tilbyder Spanien

Læs mere
The-Elusive-Octopus-Master-of-Camouflage
Mad og Vin

Fyldte blæksprutter

Blæksprutter med fløjlsblød konsistens. De fyldte blæksprutter er lagt i en mild spansk olivenolie Fyldte blæksprutter fra Conservas De Cambados i Spanien er nænsomt fisket og håndlavet efter den fine gamle tradition med forseglede dåser. Det bevarer maksimalt smag og holdbarhed.

Læs mere
Bøf Wellington
Bourgogne

Bøf Wellington

Bøf Wellington Bøf Wellington er en klassisk britisk ret, der består af oksemørbrad (også kendt som okse filet), belagt med et lag af pâté (ofte lavet af svampe eller foie gras) og duxelles (en fint hakket blanding af svampe, skalotteløg,

Læs mere
8 og 10 armede blæksprutter
Mad og Vin

8 og 10 armede blæksprutter. Få hele historien

De utrolige 8 armede og 10 armede blæksprutter Dyk ned i havets dybder, og se de 8 og 10 armede blæksprutter, mens vi afslører blækspruttens gådefulde verden. I denne spændende artikel vil vi udforske de markante forskelle mellem disse to

Læs mere
Pasta med Sardiner, så godt som det bliver - Sardiner i fad fra Portugal
Mad og Vin

Pasta med Sardiner, så godt som det kan blive

Havet på din tallerken: Opdag den uimodståelige pasta med sardiner Sardiner går forbavsende godt sammen med pasta og Parmesan ost. Her kombineres det bedste fra både land og hav med vores uimodståelige pasta med sardiner ret, der fremhæver den rige

Læs mere
Lær om vin

Soju fra Korea, en lysstråle i et glas

Fra Korea´s små barer til verden: Soju har en stærk historie Gør dig klar til at rejse gennem tiden, mens vi afslører den rige og fængslende historie om Soju, Koreas mest elskede spiritus. I århundreder har denne traditionelle koreanske alkohol

Læs mere
brdr d's vinhandel
Vinhandlere

Brdr D’s vinhandel

Brdr D’s vinhandel Brdr D’s Vinhandel, grundlagt i 2006 af brødrene Søren og Jesper Danielsen, står som et bevis på deres lidenskab for at tilbyde enestående og autentiske vine, der er direkte hentet fra dedikerede vinavlere, og det til rimelige

Læs mere
Hummer Thermidor
Mad og Vin

Hummer er yummy

Hummer er klassisk sea-food til en mørk Stout eller brusende bobler Dyk ned i en fest af hummer  klassiske opskrifter fra det bedre køkken og opdag magien bag dette udsøgte skaldyr. Det er ikke prismæssigt for de klippede får, men

Læs mere
Cajun Mad
Bryggeri

Cajun køkkenet fra New Orleans og Louisiana

Cajun køkkenet fra New Orleans i Louisiana. Cajun køkkenet er et lettere exotisk fusionskøkken med anderledes retter. At begive sig ud på en rejse for at udforske den rige og velsmagende verden af Cajun køkkenet er en fornøjelig oplevelse for

Læs mere
cassoulet de Castelnaudary, a French bean stew
Vin nyt

Cassoulet er bønner, gås, pølser i en jerngryde

Cassoulet med grønne bønner, pølse, svinekød, fårekød og fed gås Cassoulet er en rig, langsomt kogt gryderet med oprindelse i det sydlige Frankrig. Madskribenten Elizabeth David beskrev det som “den overdådige sammensætning af haricotbønner, pølse, svinekød, fårekød og konserveret gås,

Læs mere
Koreansk traditionel grill svinekød
Mad og Vin

Koreansk grillmad er det nye hit

Hvorfor koreansk grillmad er så god: Få svaret lige her. Har du nogensinde undret dig over, hvorfor koreansk grillmad tager den kulinariske verden med storm i disse år, som i øvrigt andre koreanske retter og drikkervarer og rejsetilbud? Gør dig

Læs mere
Kimchi
Mad og Vin

Kimchi

Kimchi: Elsker du denne supersunde fermenterede kål eller hader den? Kimchi er en traditionel koreansk ret lavet af fermenterede grøntsager, primært kinakål og koreanske radiser, boosted med en række krydderier og smagsgivere. Det er en særdeles fast bestanddel af koreansk

Læs mere
Russisk stroganoff opskrift
Mad og Vin

Boeuf Stroganoff og den lange rejse.

Fra russisk oprindelse til global glæde: Boeuf Stroganoff Fra sin ydmyge oprindelse i Rusland til at blive en elsket ret på verdensplan, har Boeuf Stroganoff taget den kulinariske verden med storm. Denne ikoniske ret, der menes at være opkaldt efter

Læs mere
Osten ved Kultorvet
Mad til vin

Osten ved Kultorvet

Osten ved Kultorvet Ved Osten ved Kultorvet kan kunder kun forvente de bedste oste fra hele Europa, som alle er økologisk dyrket. Mikael Ost beskriver sin omfattende osteindsamling som intet mindre end “crème de la crème”, og han sikrer, at

Læs mere
Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]