Vinsnak for os der elsker vin
Vinsnak fra hele verden er hyggeligt, og giver vinoplevelsen dybde og glæde.
“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin eller roaste den lidt. Det er hyggeligt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her. Vin er videnskab og lidenskab.
Er vin en lidenskab eller videnskab?
Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende somelier uddannelse. Det er også en konkurrence sport. Eller det læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, kan du drikke investeringen.
Vinrejser skriver vi også om
Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.
Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.
Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.
Vinlande
Klik Vinlande og se de mange relevante vinlande. Inklusive Danmark.
Tempura
Tempura binder det meste sammen. Sprødt japansk madkoncept Hvad er Tempura i det japanske køkken? Historie, eksempler, opskrifter. Tempura er en populær japansk madlavningsteknik, hvor forskellige ingredienser, såsom skaldyr, grøntsager eller fisk, dyppes i en let dej og derefter friteres.
Harvey Wallbanger, det er ren retro, men ret vanedannende!
A Harvey Wallbanger giver ikke nødvendigvis hovedpine, men i al fald C vitaminer. Den drink har en sjov historie. The Harvey Wallbanger giver ikke nødvendigvis hovedpine, men C vitaminer. Den er bare ret tiltrækkende i al sin uskyldighed på papiret,
Kender du lækre Guanciale? Det er bacon guf!
Guanciale er en italiensk lækkerbisken Guanciale er en type af saltet og tørret svinekød, der stammer fra grisens kind eller kindben. Det er en traditionel italiensk ingrediens og er meget værdsat for sin rige smag og unikke tekstur. Den fremstilles
Taleggio har rødkit talent
Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag. Den stammer fra Lombardiet-regionen i Italien og er opkaldt efter dalen Taleggio i provinsen Bergamo.
Fiskehuset
Fiskehuset Den Fiskehuset online butik, hvor frisk fisk, skaldyr, røget delikatesser og specialiteter fra Nordsøen og Thy-regionen kan leveres lige til din dør overalt i Danmark (inklusive broforbindelser til øer). Fiskehuset gør det nemt, hurtigt og sikkert og garanterer den
Oliviers & Co
Oliviers & Co Beliggende i hjertet af Frederiksberg og på den livlige madmarked TorvehallerneKBH i København, inviterer Oliviers & Co dig ind i en verden af enestående middelhavs-smagsoplevelser. Uanset om du er en kulinarisk entusiast eller blot leder efter kvalitets
Pasta all´Amatriciana
Pasta all´ Amatriciana Pasta all’Amatriciana er en klassisk italiensk pastaret, der stammer fra den lille by Amatrice i Lazio-regionen i Italien. Retten er enkel, men fuld af smag og karakter. Den traditionelle opskrift indebærer normalt pasta, tomatsauce, guanciale (en form
Dit lille påskelam
To forslag til påskelam på bordet Til påske er det traditionelt at spise et lille påskelam i mange kulturer, især i kristne traditioner, hvor det symboliserer Jesu offer som Guds lam. Der er flere teorier om, hvorfor lam er blevet
Spaghetti med muslinger
Spaghetti alle vongole eller på dansk spaghetti med muslinger Spaghetti med muslinger eller “alle Vongole”, også kendt som Spaghetti med blåmuslinger, stammer primært fra de kystnære regioner i Italien. Denne lækre pastaret har særligt dybe rødder i Napoli og Campania-regionen
Barbera er Piemonte´s shooting star og lige under skyerne
Barbera er Piemonte´s darling. Barbera er en rødvin fra Italien på druen af samme navn, der stammer primært fra regionen Piemonte i det nordvestlige Italien. Barbera-druen er en af de mest dyrkede druesorter i Italien og er kendt for at
Pasta i Italien, kan man få for meget, er det muligt?
Basta pasta? For meget pasta? Aldrig, du kan ikke få nok pasta. Pasta i Italien er som kartofler i Nordeuropa eller ris i Asien. Højt værdsat hverdagsmad. Ja uundværlig. Dog lidt en del mere varieret, men stadig oceaner af kulhydrater
Historien om det nye nordiske køkken
Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne. Denne udvikling blev inspireret af nye ideer præsenteret i et manifest forfattet af madaktivisten og
Rioja rødvin fra ung og spæd til fuldt udfoldet Gran Reserva
Rioja rødvin klassificeres primært baseret på lagringsperioden. Der er tre hovedkategorier af Rioja rødvin: Rioja: Disse vine har ingen aldersangivelse og er generelt unge vine, der har fået en kort lagringsperiode, typisk mindre end et år. Crianza: Disse vine er
De udsøgte vagtelæg, og 10 tips om hvordan de anvendes i lækre retter
Vagtelæg med så mange lækre muligheder og sundere end hønseæg! Vagtelæg er de udsøgte små halvvilde æg med de flotte mønstrede skaller og den smukke lille dybt gule blomme. Men truer du bestanden ved at købe vagtelæg? Hvordan anvender du
Agerhønen ser jeg ikke så meget i supermarkedet
Er agerhønen blot en vild høne eller vildt lækker? En agerhøne er en mellemstor vildtfugl, der tilhører fasanfamilien. De er kendt for deres fyldige kroppe, korte haler og karakteristiske rødbrune fjerdragt. Agerhøns er hjemmehørende i Europa, Asien, Afrika og Mellemøsten.
Italienske kødboller hedder Polpette, du ved Lady og Vagabonden
Italienske kødboller, du ved Lady og Vagabonden-agtigt Italienske kødboller, eller “polpette” på italiensk, er en klassisk ret i det italienske køkken, der består af små kugler lavet af hakket kød, typisk oksekød eller svinekød, blandet med krydderier, brødsmuler, æg og
Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit
Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som Vitello Tonnato. Denne klassiske Middelhavsret, med sin kombination af mørt kalvekød og cremet tunsovs, er
Moscato d’Asti bobler af italiensk charme
Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte, Italien. Den er lavet af druen Moscato Bianco, også kendt som Muscat Blanc à Petits
Spanske hvidvine
Spanske hvidvine Når man udforsker det rige mangfoldighed af spanske vine, er det umuligt at overse elegance og diversitet i spanske hvidvine. Fra de friske og mineralholdige Albariños fra Galicien til de komplekse og aromatiske Verdejos fra Rueda, tilbyder Spanien
Fyldte blæksprutter
Blæksprutter med fløjlsblød konsistens. De fyldte blæksprutter er lagt i en mild spansk olivenolie Fyldte blæksprutter fra Conservas De Cambados i Spanien er nænsomt fisket og håndlavet efter den fine gamle tradition med forseglede dåser. Det bevarer maksimalt smag og holdbarhed.
Bøf Wellington
Bøf Wellington Bøf Wellington er en klassisk britisk ret, der består af oksemørbrad (også kendt som okse filet), belagt med et lag af pâté (ofte lavet af svampe eller foie gras) og duxelles (en fint hakket blanding af svampe, skalotteløg,
8 og 10 armede blæksprutter. Få hele historien
De utrolige 8 armede og 10 armede blæksprutter Dyk ned i havets dybder, og se de 8 og 10 armede blæksprutter, mens vi afslører blækspruttens gådefulde verden. I denne spændende artikel vil vi udforske de markante forskelle mellem disse to
Ravioli som madkunst: Fra traditioner i det gamle Rom til innovativ madkultur
Ravioli: Fra det gamle Rom til innovation i køkkenet. Ravioli er et værdsat element i italiensk køkken og er en af de bedste ting at spise til taliensk vin. Ravioli udtrykker pastaens potentiale og alsidighed. Den delikate “dejlomme justere smagen
Pasta med Sardiner, så godt som det kan blive
Havet på din tallerken: Opdag den uimodståelige pasta med sardiner Sardiner går forbavsende godt sammen med pasta og Parmesan ost. Her kombineres det bedste fra både land og hav med vores uimodståelige pasta med sardiner ret, der fremhæver den rige
Soju fra Korea, en lysstråle i et glas
Fra Korea´s små barer til verden: Soju har en stærk historie Gør dig klar til at rejse gennem tiden, mens vi afslører den rige og fængslende historie om Soju, Koreas mest elskede spiritus. I århundreder har denne traditionelle koreanske alkohol
Brdr D’s vinhandel
Brdr D’s vinhandel Brdr D’s Vinhandel, grundlagt i 2006 af brødrene Søren og Jesper Danielsen, står som et bevis på deres lidenskab for at tilbyde enestående og autentiske vine, der er direkte hentet fra dedikerede vinavlere, og det til rimelige
Hummer er yummy
Hummer er klassisk sea-food til en mørk Stout eller brusende bobler Dyk ned i en fest af hummer klassiske opskrifter fra det bedre køkken og opdag magien bag dette udsøgte skaldyr. Det er ikke prismæssigt for de klippede får, men
Cajun køkkenet fra New Orleans og Louisiana
Cajun køkkenet fra New Orleans i Louisiana. Cajun køkkenet er et lettere exotisk fusionskøkken med anderledes retter. At begive sig ud på en rejse for at udforske den rige og velsmagende verden af Cajun køkkenet er en fornøjelig oplevelse for
Cassoulet er bønner, gås, pølser i en jerngryde
Cassoulet med grønne bønner, pølse, svinekød, fårekød og fed gås Cassoulet er en rig, langsomt kogt gryderet med oprindelse i det sydlige Frankrig. Madskribenten Elizabeth David beskrev det som “den overdådige sammensætning af haricotbønner, pølse, svinekød, fårekød og konserveret gås,
Koreansk grillmad er det nye hit
Hvorfor koreansk grillmad er så god: Få svaret lige her. Har du nogensinde undret dig over, hvorfor koreansk grillmad tager den kulinariske verden med storm i disse år, som i øvrigt andre koreanske retter og drikkervarer og rejsetilbud? Gør dig
Boeuf Stroganoff og den lange rejse.
Fra russisk oprindelse til global glæde: Boeuf Stroganoff Fra sin ydmyge oprindelse i Rusland til at blive en elsket ret på verdensplan, har Boeuf Stroganoff taget den kulinariske verden med storm. Denne ikoniske ret, der menes at være opkaldt efter
Osten ved Kultorvet
Osten ved Kultorvet Ved Osten ved Kultorvet kan kunder kun forvente de bedste oste fra hele Europa, som alle er økologisk dyrket. Mikael Ost beskriver sin omfattende osteindsamling som intet mindre end “crème de la crème”, og han sikrer, at