Calvados fra Normandiet, sådan skal det æble snittes

Calvados fra Normandiet, Domaine Dupont, Frankrig

Calvados fra Normandiet er en utrolig behagelig brændevin

Calvados fra Normandiet er en berømt æble brændevin, som vi faktisk også forsøger os med i Danmark, bl.a på Lolland. Men Normandiet har et vist evolutionært forspring. Så lad os hvor langt de er derude på kanten til Atlanterhavet. Og Dover på den anden side.

Det er en fransk æblebrændevin, der er lavet af æblemost, der er destilleret og lagret i egetræsfade i mindst til år. Calvados stammer fra Normandiet-regionen i det nordvestlige Frankrig, hvor det har været fremstillet i århundreder.

Dupont vintønder med æbler
Dupont vintønder med æbler

Calvados er lavet af æbler, der er høstet i Normandiet-regionen. Æblerne presser til most, og mosten gæres til alkohol. Alkoholen destilleres derefter to gange i kobberdestillerier, før den lagres på egetræsfade i mindst til år. Jo længere lagringstiden, jo mere kompleks og aromatisk bliver smagen.

De bedste producenter omfatter Domaine Dupont, Domaine de la Flaguerie, Busnel og Roger Groult. Priserne for Calvados forskellige afhængige af producenter, lagringstiden og kvalitet af æblerne. Du kan forvente at betale fra omkring 20 euro til over 100 euro for en flaske af høj kvalitet.

Calvados, Domaine Dupont, slot
Calvados, Domaine Dupont, slot

Estimeret topproducent, Domaine Dupont

Domaine Dupont er en Calvados-producent i Normandiet-regionen i det nordvestlige Frankrig. Ud over Calvados producerer de også cider og pommeau, en fransk aperitif lavet af Calvados og frisk æblemost.

Domaine Dupont er kendt for deres høje kvalitet af Calvados, som er lavet af æbler fra deres egne frugtplantager, der ligger på kalkstenjord i Pays d’Auge-regionen i Normandiet. De bruger kun de bedste æbler og følger traditionelle metoder til destillering og lagring. Deres Calvados er kendt for at være rig og kompleks med en dyb smag af æbler og noter af vanilje og egetræ.

Ud over deres Calvados-produkter er Domaine Dupont også kendt for deres cidere, som er lavet af en blanding af forskellige æblesorter og gærstammer for at opnå en balanceret og kompleks smag.

Normandiet

Frankrig

Vinsnak
Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato, en ægte italiensk klassiker

Vitello Tonnato, den klassiske Middelhavs delikatesse Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som Vitello Tonnato. Denne klassiske Middelhavsret,

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Hummer Thermidor
Mad og Vin

Hummer er yummy

Hummer er klassisk sea-food til en mørk Stout eller brusende bobler Dyk ned i en fest af hummer  klassiske opskrifter fra det bedre køkken og

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]