Alle vine

Vine fra Spanien

Vine fra Spanien er i utrolig vækst. Det er innovation, når det er bedst. Det er uomgængeligt, at vinproducenterne i Spanien de sidste år har gjort et utroligt godt stykke arbejde for at udvikle eksisterende vinregioner, finde nye områder at dyrke, og eksperimentere helt vildt med de mere end 2000 spanske druesorter.
I gamle dage var en spansk vin en Rioja. I dag er en Rioja ikke engang en Rioja, Den kan være super fadlagret old school eller tilført nye metoder og tilgange. The cards are shuffled. Og danske  Peter Sicceck i Ribera del Duero  har spillet sine kort godt. Pingus, hans top vin i et voksende emperium er kongen, indtil han udfordres, for andre vinmagere gør det også fantastisk.

La Mancha´s berømte vindmøller, Spanien

La Mancha´s berømte vindmøller, Spanien

Spanien er et land med betagende landskaber, farverig historie og en dyb, kompleks kultur, hvor vin længe har spillet en vigtig rolle. Drue vinstokke er blevet dyrket på den iberiske halvø siden mindst 3000 B.C., selvom det først var før 1000 B.C. denne vinfremstilling begyndte her for alvor – en færdighed bragt af fønikiske handlende fra det østlige Middelhav. I dag er Spanien hjemsted for flere vinstokke end noget andet land på Jorden, og har en national vinproduktion kun overskredet af Frankrig og Italien.

Alle sytten af ​​Spaniens administrative regioner (communidades autónomas) producerer til en vis grad vin, herunder De Kanariske Øer og De Baleariske Øer. Den største koncentration af vinmarker er i Castilla-La Mancha, men de fineste og mest berømte vine kommer fra Galicien (Rias Baixas), Catalonien (Cava og Priorat), Andalucia (Sherry), Castilla y Leon (Rueda, Toro og Ribera del Duero ) og selvfølgelig Rioja.

Spaniens ekstraordinære forudsætninger for vindyrkning

Geografi og klima spiller sammen en grundlæggende rolle i definitionen af ​​Spaniens mange vinstilarter. Fra det kølige, grønne Galicien og de sneklædte Pyrenæer i nord, via det store centrale plateau, til det sandede, solrige Andalucia i syd, er det spanske landskab meget forskelligartet. Landet spænder over syv breddegrader (36 ° N til 43 ° N) og trækker en linje på 800 km  mellem dens Atlantiske lyst og middelhavskysten. Mellem disse to meget forskellige kystlinjer findes forskellige bjergkæder, som hver har sin egen særlige effekt på det lokale landskab og klima. Cordillera Cantábrica-serien skaber for eksempel dramatiske kontraster mellem det frodige, grønne land på sin nordlige, atlantiske side og tørre, støvede Castilla y Leon på sin sydlige, indre side.

Bodega Munana

Vi repræsenterer en ret ny producent i Danmark fra Sierra Nevada. Bodega Munana. Ret usandsynligt sted at producere vin i Spaniens sydligste og varmeste region. Men det er det vi taler om: Nye måder, nye steder, nye druer og samensætninger. Man klatrer bare 1200 meter op på bjerget og laver fremragende vin. Masse sol om dagen, kølige nætter lige som både vin og vil selv kan lide det.
Se her og bestil et par vine hjem. Det her er godt. Rigtigt godt.

Vinlande

Vinrejser

Spanske vindistrikter fra Rioja til Penedes

Priserne er incl. 25% moms.

Viser 1–12 af 35 resultater