Alle vine

Vine fra Californien

Vine fra Californien kommer fra  den største og vigtigste vinregion i USA. Californien tegner sig for de sydlige to tredjedele (850 miles eller 1370 kilometer) af landets vestkyst. Her produceres 90% af al amerikansk vin og godt 60% af al vin drukket i USA kommer fra Californien. (Oregon og Washington udgør næsten resten.)
Californien spænder også over næsten ti breddegrader. Med bjerge, dale, sletter og plateauer er Californiens topografi lige så kompliceret som sit klima, hvilket giver vinproducenterne et imponerende stort og til tider forvirrende valg af terroir.

Zinfandel. Napa Valley sign USA

Zinfandel. Napa Valley sign, USA

Californiske vine først blåstemplede slut sidste århundrede

Californiske vine steg først til den globale anerkendelse i de sidste par årtier, ca. fra slut 70´erne og frem. Statens vinproduktionshistorie går dog tilbage mere end 200 år. Europæiske vinranker  blev først plantet her i det 18. århundrede, da bosættere og missionærer kom deres vej op og ned ad vestkysten. De bragte Mission-druen med – vinifera-sorten, der også var med til at etablere vinproduktion i Mellem- og Sydamerika. Selvom der i dag findes meget få Mission-vinstokke i Californien, er det stadig en hjørnesten i californisk vin.

Californien blev et vinland

Den første halvdel af det 20. århundrede bragte krig, forbud og den store depression til De Forenede Stater. Samlet set kvalte disse Californiens vinindustri. Først efter den betydelige sociale, kulturelle og økonomiske udvikling, der fulgte efter 2. verdenskrig, begyndte tingene at ændre sig. I 1970’erne skabte ledere i californisk vinindustri fornyet passion for vinfremstilling i andre amerikanske stater, hvilket igen tændte den nationale vinrenæssance. Denne periode oplevede en spredning af nye, småskala vingårde i hele landet og opskalering af længere etablerede operationer. Momentum er fortsat ind i det 21. århundrede. Og i dag er vine fra Californien på alle læber, også bogstavelig talt.

Priserne er incl. 25% moms.

Viser alle 5 resultater