Græske vinregioner

Graeske vindistrikter

Græske vinregioner fra ø til ø og naturligvis på fastlandet

Græske vinregioner af historisk betydning var blandt de første, der fik appellationsstatus. Græsk vin går jo tilbage ca. 4000 år, så der begyndte man. Der blev stillet krævende betingelser for de sorter, der skulle bruges og ofte til de højder over havet, der var nødvendige for dyrkning. Her begynder den moderne græske vinproduktion.

Onomasia Proelefseos Anoteras Piotitos (OPAP) og Onomasia Proelefseos Eleghomeni (OPE) er de to vigtigste betegnelser for kvalitetsvin i Grækenland. De dækker over henholdsvis tørre og søde vine. På det lavere niveau dækker BGB-niveauet Topikos Inos (lokal/landvin) og Epitrapezios Inos (bordvin) større områder og en bred vifte af vinstile og druesorter.

Fyldige rødvine lavet af Agiorgitiko og Xynomavro fremviser potentialet i Grækenlands oprindelige druer.

I mellemtiden er vinregionerne Naoussa, Nemea, Mantinia, Samos og øen Santorini fortsat et benchmark for resten af landet at stræbe efter.

Her er de væsentligste græske vines hjemsted

Ægæiske Øer
Attika
Central Grækenland
Kreta
Epirus
Ioniske Øer
Makedonien – Grækenland
Peloponnes
Retsina
Thessalia
Thrakien

Græsk vin danser som Zorba

Græsk vin danser som Zorba

Græsk vin er meget mere end Retsina Referencer fra Homers Iliaden og Odysseen i det 8. århundrede f.Kr. tyder på, at vinfremstilling allerede var udbredt på dette tidspunkt. Vin er også nævnt i græsk mytologi. Dionysos (vinens gud) dukker op i forskellige dele af Grækenland, som Attika og Chios. Grækenlands tumultariske historie som en del … Continue reading

Assyrtiko

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]