Lam på grillen hele året

Lam på grillen med grillede lammekoteletter

Lam på grillen og Cotes du Rhone eller Vin Rosé i glasset?

Lam på grillen er den mindre anvendte, men virkelig lækre version af grillmad, hvor der normalt går okse og gris i det.

Grillen venter stadig på terassen på mad, men den trænger til ny inspiration. Der er intet mere velsmagende på en grill end grillede lammekoteletter. De går fremragende, både til rødvin, hvidvin, og nu hat og prop er af og solen skinner lidt endnu: også til vin rosé.

Børst grillen af med en stålbørste, og brænd lige risten af,  hvis den har stået siden sidste år ubrugt, og så går vi igang. Først husk altid at åbne en flaske vin, som i nipper til, mens i griller. Det er meget vigtigt. Så smager maden så meget bedre!

Garlic-Herb-Grilled-Lamb-Chops
Garlic-Herb-Grilled-Lamb-Chops

Opskrift på lam på grillen

Lammekoteletter kan købes frosne i ethvert supermarked, de er faktisk fine,  eller friske hos din slagter m/k. De er faktisk bedre.  Enhver slagter med respekt for sig selv har møre friske lammekotelletter til salg. Husk de nye ) i søsonen) er meget små, men super møre og lækre, så beregn 2-3 til hver. Mindst.

Du skal bruge lam nok. For lidt er pinligt. Kartofler måske som Hasselbach, mellemstore, grøntsager til sidedish, masse hvidløg og mayo eller hvidløgssmør. Og rigeligt med rosmarin, balsamico eddike og vin  til lammet, de skal svømme i,  bare 30 minutter før, og så er det altså rødvin til en fin marinade.

Italiensk grill af lam

Alternativ: Den italienske måde er at grille lam chops først og så lægge dem i et fad ovenpå en bund af rosmarin, mens lamme kotelletterne er helt varme, så trænger smagen dybt  ind i lammekoteletterne på den mest skånsomme måde. Og det giver bonus point hos kæresten og de mere opmærksomme gæster og lidt hos dig selv.

Opskriften på grill af lam

Tilsæt de friske urter og hvidløg til kødet. Jeg elsker selv at tilføje masser af hvidløg!

Drys frisk rosmarin og friske timianblade over lammet, tryk derefter den pressede hvidløg forsigtigt ind i kødet. På denne måde holder hvidløgene sig bedre i lammekoteletterne.

Og for de sidste to ingredienser: balsamico eddike og rødvin. Bare dryp et par spiseskefulde over hvert lam, selv efter marinaden.

Mariner hvidløgskoteletterne i 30 minutter i køleskabet, vend dem fra maven til ryggen eller omvendt efter 15 minutter, så begge sider marineres i vin og eddike urter, krydderier.

Find god vin.

Grill, spis og nyd de lækre lammebasser. Se nedenfor.

Så griller vi lam!

Når du er klar til at grille koteletterne, skal du forvarme en udendørs grill til høj varme. Du vil have grillristen til at være ekstra, ekstra varm! Læg hvidløgskoteletter ca. 3 til 4 cm fra hinanden på grillen. Reducer varmen til  medium, og luk grilllåget. Grill koteletterne i 2 til 3 minutter på hver side. Lammekoteletter varmes igennem meget hurtigt, og det er let at grille kødet for meget, Så hold øje med lammebasserne.  Grill dem på begge sider. Læg derefter lammet på grillens øverste stativ eller til den side, hvor gassen eller kullene ikke er tændt. Lad koteletterne hvile med næsten ingen indirekte varme i yderligere 2 til 3 minutter. Er det babylam, så er det mindre tid. Tryk lammet på “maven” og find ud af hvor langt de er. Siger de mææeh, har de fået for lidt.

Kartofler til eller andre muligheder?

Mens lammekoteletterne marinerer, er det et godt tidspunkt at forberede din sauce og tilbehør. Her er nogle gode opskrifts ideer at nyde sammen med de syndigt lækre,  grillede lammekoteletter!

Grillede grøntsager  – courgette, svampe, paprika og løg overtrukket med en skøn hvidløgsdressing.
Avocado Chimichurri Sauce – min yndlingssauce til opskrifter med oksekød og lam! Det er så skønt og cremet. Perfekt til grill.

Eller bare, som det mest danske:  grillede friske, mellemstore  kartofler eller minikartofler, lidt zuchini og en rørt hvidløgssmør.

Hvad drikker vi så hertil?

Den er  ikke svær: Men mit bud er Cotes du Rhone, som du kan se er på påsketilbud eller en blid Vin Rosé. Du små lamme koteletter er ret nemme med hensyn til vinvalg. De er blide i smag og supermøre.

God sommer ved grilllen!

PS: har du ingen udendørsgrill så lav dem i ovnen eller på en  (el)bordgrill. Værre er det ikke.

Se vore vin tilbud til lam på grillen lige her: Der er flere på sitet

Cotes du Rhone og vin

Cotes du Rhone

Pecorino, italiensk ost

Pecorino – den italienske konkurrent til Parmesan ost

til at nibble til god vin eller rive over rustik pasta

Mad til vin

Bichel

Goudaostshop.dk

Kødbilen

Kystfisken

Made in Spain

Morsø Outdoor

Netfisk.dk

The Meat Club

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]