Foie Gras, vidunderlig og udskammet fransk gåse og andelever

Grey foie gras geese walking to their goose house on a traditional goose farm near Sarlat, Perigord, Dordogne region, France.

Foie gras udskældt, men uimodståelig fransk mad

Grå foie gras gås på gåsefarm i Dordogne. Det franske køkken, når det er lidt udskældt.

Foie Gras i hvidløgssmør. Klassiker i det franske køkken

Foie Gras i hvidløgssmør. Klassiker i det franske køkken

Det er den franske delikatesse, som alle elsker at hade. “fed lever” (gras) fremstilles ved at fodre ænder og gæs med store mængder korn i ugerne før de slagtes, en proces kendt som tvangsfodring for at opnå, at deres lever vokser. Producenter siger, at det er en videreførelse af en naturlig overlevelsesteknik, hvor gæssene kan overspise i perioder for at have mad nok til senere, mens aktivister ser det som et misbrug af dyrerettigheder.

Detektor fra DR lavede en udsendelse om fois gras og konstaterede, at dyrene ikke led overlast. Interessant læsning.

Uden at droppe denne yderst delikat råvare, værdsætter franskmændene fortsat gåselever på toast, ristet som vist og i andre opskrifter og varianter. Smagen fejler intet. Etikken er op til dig.

Sauternes baseret på den utrolige drue Semillon opnår nogle af verdens højest vinpriser, men har du 230 kr. kan vi også hjælpe.
Rillettes, en fransk gåselever “light” fætter
Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

maceration
Lær om vin

Maceration under vinens gæringsproces

Maceration er en yderst vigtig del af især rødvinsproduktion Maceration er rødvinens første gæringsproces. Det lyder lidt som massage, og det er ikke helt forkert.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]