Vinsnak
Vinsnak er hyggeligt og giver vinoplevelsen dybde og glæde.
“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin eller roaste den lidt. Det er hyggeligt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her. Vin er videnskab og lidenskab.
Er vin en lidenskab eller videnskab?
Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende somelier uddannelse. Det er også en konkurrence sport. Eller det læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, kan du drikke investeringen.
Vinrejser skriver vi også om
Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.
Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.
Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.
Vinlande
Hospices de Beaune i Bourgogne
Hospices de Beaune i Bourgogne og et par af verdens bedste vine Hospices de Beaune, også kendt som Hôtel-Dieu de Beaune, er et historisk velgørenhedshospital beliggende i byen Beaune i Bourgogne-regionen i Frankrig. Institutionen ejer og driver vinmarker, der producerer
Alle vinområder i Italien, Winetalk video
Alle vinområder i Italien Her har du en unik chance for at se alle Italiens vinregioner. Og der er ingen dårlige. Italien introducerede vin til resten af Europa inklusive Frankrig, Spanien og Portugal, som alle forvalter arven så fint, men
Bedste mad til hvid Bourgogne
Bedste mad til hvid Bourgogne Hvid Bourgogne er en populær vin fra Bourgogne-regionen i Frankrig, der er kendt for sin kompleksitet og elegance. Bourgogne er også kendt for nogle til tider heftige priser, så maden skal matche kvaliteten. Når du
Danske vine godt på vej
Vinhøst hos Ørnberg, Sjællands Odde, Danmarks Alsace Danske vine Danske vine er godt på vej, selvom Danmark er typisk ikke kendt for sin vinproduktion, da klimaet ikke er meget velegnet til at dyrke traditionelle vindruer. Der er dog nogle vingårde
Château Lafite Rothschild, Cru, bedste årgange, historie, druer
Château Lafite Rothschild Château Lafite Rothschild er en af de mest ikoniske Bordeaux rødvine og betragtes som en af de bedste vine i verden. Denne vin er kendt for sin kompleksitet, elegance og balance og er lavet af Cabernet Sauvignon,
Alle Bourgogne topvine
Alle Bourgogne topvine fra Chablis til Cotes du Beaune I Bourgogne klassificeres vine ud fra Appellation d’Origine Contrôlée (AOC) systemet, som tager højde for faktorer som vingårdens beliggenhed, druesort og vinfremstillingspraksis. Klassifikationssystemet omfatter følgende kategorier: Regional AOC: Dette er den
Alle Grand Cru fra Bordeaux
Grand Cru fra Bordeaux per kommune og fra 1. til 5. Cru. Her har du både listen fra 1855 i den opdaterede form fra 1. cru og ned til 5. men du har også Grand Cru vinene per kommune. Pauillac:
Hvor god en Barolo er Borgogno?
Er Borgogno en top Barolo? Borgogno som Barolo er generelt anerkendt som en høj kvalitet Barolo vin, og Borgogno-familien har et godt ry i Barolo-området for deres vine. Vinene er kendt for at have en kompleks smag og duft, der
Espresso per favore
Hvad er rigtig espresso kaffe? Hvad er den bedste espresso kaffe og de bedste espresso cafeer i Italien. Espresso er en type kaffe, der brygges ved at tvinge varmt vand under højt tryk gennem fintmalet kaffe. Denne bryggemetode resulterer i
Engelsk vin, der har terroir så godt som i Frankrig
Engelske vine og terroir Engelske vine har jordforhold og terroir, der rigtigt meget minder om vilkårene i det i franske Champagne distrikt, mere end klimaet gør, og derfor er det netop de mousserende vine, man bruger lidt eller meget ekstra
Er italiensk brandy bedre end cognac?
Hvad er italiensk brandy? Er italiensk brandy lige så god som fransk cognac? Hvad er de vigtigste producenter? Hvordan smager det? Lad os se nærmere på Brandy, som er kaldt det, fordi Cognac har sat sig på navnet “Cognac” som
Grappa talk
Grappa talk: Når druekvaset bliver til guld Vi har teamet op med en af Danmarks skarpeste Grappa kendere, Peter Waldorff og sender dig denne post. Tak Peter! Måske har du i gamle dage smagt grappa som afslutning på et måltid
Calvados fra Normandiet, sådan skal det æble snittes
Calvados fra Normandiet er en utrolig behagelig brændevin Calvados fra Normandiet er en berømt æble brændevin, som vi faktisk også forsøger os med i Danmark, bl.a på Lolland. Men Normandiet har et vist evolutionært forspring. Så lad os hvor langt
Grab a Grappa
Hvad skal du vide om Grappa for at nyde den? Grappa er italiensk spiritus fremstillet ved at destillere presse-rester (skind, frø og stilke) tilovers fra vinfremstilling. Det er i det væsentlige en type brandy, og dens alkoholindhold varierer typisk fra
Italiensk olivenolie, sund og utrolig velsmagende
Hvad er italiensk olivenolie, hvor i Italien producerer de den bedste olivenolie Italiensk olivenolie er kendt i hele verden. Italien er en af de største producenter af olivenolie i verden, med mange regioner, der producerer olivenolie af høj kvalitet. Nogle
Aceto Balsamico
Aceto Balsamico fra Italien. Aceto Balsamico, også kendt som balsamico eddike, er en traditionel italiensk vin + eddike, der stammer fra Modena primært og Reggio Emilia-regionerne i Italien. Italiensk mad kultur fra Trento til Sardinien Italiensk mad kultur fra Trento
Casa La Rad Tinto 2017 Rioja
Casa La Rad Tinto 2017 Rioja Gør dig klar til at opleve en ægte smag af Spanien med Casa La Rad Tinto 2017 Rioja! Denne livlige rødvin har en rig, frugtagtig smag, der vil transportere dine smagsløg direkte til hjertet
Hvad er de bedste vine fra Navarra i Spanien?
Bedste vine fra Navarra i Spanien. Er det Garnacha el. Tempranillo? Navarra, en vinregion i det nordlige Spanien, er kendt for at producere en række vine af høj kvalitet. Her er nogle af de bedste vine fra Navarra: Garnacha: Området
Er krystal vinglas bedre end almindelige vinglas?
Er krystal vinglas bedre end resten til at drikke vin af? Krystal vinglas anses ofte for at være overlegne i forhold til andre typer vinglas af et par grunde: Klarhed: Krystalglas er kendt for deres klarhed, som gør det muligt
Hvorfor er valget af det rigtige vinglas så vigtigt?
Hvorfor er vinglas forskellige fra store, åbne til smalle og høje? Det rigtige glas er vigtigt, når man serverer vin, fordi det kan påvirke duften, smagen og den samlede oplevelse af at drikke vin. Her er nogle grunde til, at
Vintage vinglas
Hvad er vintage vinglas? Vintage vinglas er produceret i en bestemt æra, typisk mellem slutningen af det 19. århundrede og midten af det 20. århundrede. De er ofte lavet af højkvalitets glas eller krystal og er kendt for deres indviklede
Pata Negra, spansk sortfods skinke, verdens bedste snack?
Sortfods skinke fra Spanien, når snavsede tæer er en markant fordel Sortfods skinke fra Spanien refererer til at de spanske luksus grisebasser går ude al tid, typisk under egetræerne, hvis de spiser agern. De bedste af dem bedømt på skinke
Hvorfor er Giacomo Conterno Monfortino Barolo vinen så berømt?
Giacomo Conterno Monfortino, der har opnået det højeste i Barolo. Giacomo Conterno Monfortino betragtes som en af de mest berømte og prestigefyldte Baroloer i Italien af flere årsager: Lang historie: Vingården blev grundlagt i 1908, og Giacomo Conterno begyndte selv
Choucroute garnie
Choucroute, er der krudt i Choucroute? Ja, det kan du tror, der er Et besøg i Alsace hænger unægtelig sammen med kål – specialiteten choucroute, som man spiser sammen med pølser og tykke skiver bacon, sennep fra Dijon, charcuterie eller
Boeuf Bourguignon, hæld 1/2 flaske Bourgogne i, drik resten som trøst.
Boeuf Bourguignon, komplet med vinforslag og opskrift Boeuf Bourguignon er en rig og varieret gryderet, der kommer fra Frankrigs Bourgogne-region, en af de mest formemme rødvins regioner i Frankrig. En robust rød Bourgogne vin på de bløde druen Pino Noir
Er pasta sundere end du tror?
Pasta i Italien Pasta i Italien tager man ret seriøst. Man kan nerde det ufatteligt meget dernede sydpå. Det er familie, historie, det er DNA, det vigtigt. Der er 10.000 vis af pasta opskrifter. Det behøver vi ikke helt, men
Græsk mad og vin
Græsk mad er sundt, lækkert og nemt at lave! Græsk mad er noget af det sundeste i hele verden. Det siger læger og ernæringsforskere, så der må jo være noget om det. Undersøgelser viser, at på de mindre øer, hvor
Lam på grillen hele året
Lam på grillen og Cotes du Rhone eller Vin Rosé i glasset? Lam på grillen er den mindre anvendte, men virkelig lækre version af grillmad, hvor der normalt går okse og gris i det. Grillen venter stadig på terassen på
Bolgheri er et Toscana supervin område
Bolgheri området i Toscana leverer super toscanere. Bolgheri vinhuset i Toscana helt ude ved kysten, som er utrolig smuk, er kendt som producent af super toscansk vin, men Bolgheri er også et geografisk område hvor 2 eller 3 supertoscanere kæmper
Vino Nobile di Montepulciano, en af Toskana´s absolutte topvine
Vino Nobile di Montepulciano, en introduktion til klassisk Toskana vin Vino Nobile di Montepulciano er en af flere klassiske toscanske rødvine baseret på druen Sangiovese. Den kommer fra vinmarkerne, der omgiver Montepulciano, en malerisk bakkeby 40 kilometer sydøst for Siena,
Carmignano, engang Italiens dyreste vin
Carmignano, engang Italiens dyreste vin og stadig meget dejlig Carmignano er en af de mindre kendte DOCG lavet i den berømte Toscana vinregion i det centrale Italien. Landsbyen, som DOCG har fået sit navn fra, ligger 20 kilometer (12 miles)
Moussaka, lækker med en Chianti eller Barbera
Moussaka, den mest berømte græske ret Moussaka, som nok er den mest berømte af græske retter, består af lag af stegt aubergine, hakket kød og kartofler, toppet med en cremet béchamelsauce og bagt til den er gyldenbrun. Det er altså
Græske vinregioner
Græske vinregioner fra ø til ø og naturligvis på fastlandet Græske vinregioner af historisk betydning var blandt de første, der fik appellationsstatus. Græsk vin går jo tilbage ca. 4000 år, så der begyndte man. Der blev stillet krævende betingelser for
Parmesan ost, smulder eller gourmet treat?
Parmesan ost, sprudlende sund med masse proteiner og mineraler Parmesan ost eller Parmigiano? Den tager du selv. Men det her er historien om en af Italiens nu dyreste og mest utrolige oste, der går 1000 vis af år tilbage, ja