Fasolatha suppen fra Grækenland er god hele året, men måske især nærende om vinteren
Fasolatha suppen fra Grækenland er en af de mest foretrukne vinterretter i Grækenland. Det er en tyk og cremet hvid bønne- og tomatsuppe. Lækkert og nærende, nemt at lave fra bunden med friske basale ingredienser. Denne gammeldags græske suppe er lavet på komfuret ved hjælp af tørrede hvide bønner, der har ligget i blød natten over.
Grækerne laver aldrig mad med dåsebønner i Grækenland. Jeg har faktisk heller aldrig stødt på dem hos en købmand. Bortset fra måske de store sorte bønner, der allerede er kogt i en tomatsauce. Grækerne er meget traditionelle, når det kommer til madlavning i Grækenland. Og de tror virkelig, at noget, der er kogt fra bunden, altid er sundere. Nu er det eneste problem med tørrede bønner, at de kræver ret lang tid (op til et par timer) at stå i blød for at begynde at lave mad. Men du behøver jo ikke at nedstirre dem i to timer for at få at de trækker vand og få dem møre. Men ventetiden er det værd, bare læg dem i vand, og gør noget andet, løb en tur, træk en vin op og vend tilbage. De kan også sagtens stå fra morgen til aften.