Vinsnak
Hvorfor nu vinsnak? Skal I ikke bare sælge noget vin, kunne du spørge os?
Der skrives og tales meget om vin. I blogs, i dagbladene, i vinmagasiner som Decanter, i bøger. På tv og Youtube. Med rette.
“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin, eller roaste den til sokkeholderne. Det er hyggeligt og socialt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her, der ganske vist altid kan blive bedre. Måske du har en vinklub eller bare mødes uformelt en gang imellem med vin som omdrejningspunkt.
Vin er videnskab og lidenskab
Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende sommelier uddannelse. Det er også en konkurrence “sport”. Eller vinfaget kan læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. De hopper bare ud i det. Learning by doing. Og så er det big business. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, har du sikkert en fremragende vinkælder alligevel.
Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.
Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.
Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.
Vi du være vinskribent for winetalk, så skyd os en mail.