Bruno Giacosa, Top Barolo fra Piemonte i Italien

Bruno Giacosa er en klassisk top Barolo fra Piemonte i Italien

Bruno Giacosa, geniet fra Neive i Piemonte er en af de helt store italienske vinmagere. (Han døde 21. januar 2018, men de fantastiske vine produceres stadig)

Bruno Giacosa kom fra landsbyen Neive i Langhe-regionen (Piemonte), der producerer et antal Barbaresco- og Barolo-vine samt aftapning af Arneis, Barbera, Dolcetto og en mousserende vin. Vin produceret fra ejede vinmarker aftappes under mærket Azienda Agricola Falletto (di Bruno Giacosa), vine fra købte druer eller fra druer fra lejede vinmarker under mærket Casa Vinicola Bruno Giacosa. Med hensyn til produktionen af ​​Nebbiolo blev Giacosa betragtet som en traditionalist … Han er som nævnt blevet beskrevet som “Genius of Neive”.

Bruno Giacosa vinsamling
Bruno Giacosa vinsamling

Bruno Giacosa vinproduktion

Bruno Giacosa-ejendommen udgør i dag 20 hektar vinmarker, der producerer omkring 400.000 flasker om året. I sjældne årgange, der anses for at være usædvanlige, produceres en Riserva, der får et rødt mærke.

Vinmarker ligger i Asili og Rabajà i Barbaresco-zonen, i La Morra og Serralunga. Barbaresco Santo Stefano, som blev berømt, efter at Bruno begyndte at aftappe den fra 1964-årgangen, blev produceret af druer dyrket af Italo Stupino i Castello di Neive. Fra 2012 årgang bliver vin ikke længere aftappet af Giacosa, da firmaet bevæger sig mod en ejendomsstrategi for sine bedste vine.

Den ønologiske filosofi er blevet beskrevet som “opdateret traditionel”. Maceration på vinskaller* kan vare op til tredive dage, dog ikke over halvtreds som i ekstrem traditionel praksis. Botti (traditionelle 50-hls fade) bruges til ældning, men i fransk eg snarere end slovensk.

Azienda Agricola Falletto

Sortimentet af vine fra vinmarker ejet af Giacosa.

Barbaresco DOCG Asili
Barolo DOCG Falletto
Barolo DOCG Le Rocche del Falletto
Barolo DOCG Vigna Croera
Barbera d ‘Alba DOC Falletto
Dolcetto d ‘Alba DOC Falletto
Casa Vinicola Bruno Giacosa

Vine fra vinmarkerne, der er Giacosa´s traditionelle samarbejdspartnere.

Barbaresco DOCG Santo Stefano di Neive
Nebbiolo d ’Alba DOC
Nebbiolo d ‘Alba DOC Valmaggiore
Dolcetto d ‘Alba DOC
Dolcetto d ‘Alba DOC Basarini
Roero Arneis DOCG
Klassisk metode “Spumante” Extra Brut

*Maceration er rødvinens første gæringsproces, som bl.a. udtrækker farvestoffer, tanniner og smagsstoffer fra drueskallerne. Som regel har druernes frugtkød ingen farve, og en rødvin får derfor sin røde farve ved at de røde skaller ligger i mosten i cirka en uge.

Andre vine fra Piemonte

Læs meget mere om vine fra Piemonte, også om super Barbaresco Gaja. Find mere ukendte Pimontetiske vine.  Se prismæssigt  overkommelige Baroloer, og få lidt baggrundsviden om Piemonte som vinregion, det høje nord med de store bakker, skiløb og en af Italiens mest berømte vinområder.

Vine fra Italien

Se også: Barolo 2016 – Århundredets bedste årgang?

Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

maceration
Lær om vin

Maceration under vinens gæringsproces

Maceration er en yderst vigtig del af især rødvinsproduktion Maceration er rødvinens første gæringsproces. Det lyder lidt som massage, og det er ikke helt forkert.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]