Rondinella

Rondinella for det lækre twist i rødvinen

Rondinella er en italiensk rødvin druesort, der oftest forekommer i blandede vine fra Valpolicella og Bardolino. Sjældent dyrket uden for Veneto-regionen er Rondinellas nøgle-egenskab dens produktive udbytte. Denne egenskab med masse druer svarer dog sjældent til overlegen kvalitet, og derfor produceres Rondinella næsten aldrig som en single vin på druen. Snarere bruges den til at tilføje urtearomaer til Corvina-baserede vine og til at harmonisere blandingen. Den spiller en støttende, men vigtig rolle.

Næsten det hele, samlede globale for den sgs skyld vækstareal på 2.481 ha ligger i Veneto-regionen i Norditalien, og druerne som sagt bruges i vin fra vinregionerne Valpolicella og Bardolino.

Corvina deler mere end bare traditionel blandingspraksis med denne frodige drue, da DNA-profilering i det tidlige 21. århundrede etablerede Corvina som en forældersort til druesorten. Ligesom sine forældre har Rondinella tykt skind, der er modstandsdygtig over for råd og velegnet til appassimento-metoden til tørring af druer. Derfor bruges denne super italienske drue ofte i Recioto og Amarone blandinger.

Hvad passer vine dyrket på Rondinella til, set med italienske øjne

Mad til vine hovedsageligt dyrket på denne drue inkluderer:

Bollito con salsa pearà (kogt lam med marv og peber)
Tacos med grillet, marineret oksekød
Braiserede lammeskanker med grillet squash og løgsauce

På vinrejse i Italien. Vort søstersite har en meget populær gennemgang af de italienske vindistrikter fra Trento til Sardinien

Vinsnak
Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato, en ægte italiensk klassiker

Vitello Tonnato, den klassiske Middelhavs delikatesse Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som Vitello Tonnato. Denne klassiske Middelhavsret,

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Hummer Thermidor
Mad og Vin

Hummer er yummy

Hummer er klassisk sea-food til en mørk Stout eller brusende bobler Dyk ned i en fest af hummer  klassiske opskrifter fra det bedre køkken og

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]