Hvorfor er Giacomo Conterno Monfortino Barolo vinen så berømt?

Giacomo-Conterno-Monfortino, Strada-del-Barolo-e-grandi-vini-di-Langhe

Giacomo Conterno Monfortino, der har opnået det højeste i Barolo.

Giacomo Conterno Monfortino betragtes som en af de mest berømte og prestigefyldte Baroloer i Italien af flere årsager:

Lang historie: Vingården blev grundlagt i 1908, og Giacomo Conterno begyndte selv at producere Barolo i 1920’erne. Familien Conterno har lavet vin i over fire generationer, og deres erfaring og viden er gået i arv gennem årene.

Ikonisk vin: Monfortino er deres flagskibsvin, som anses for at være en af de største Baroloer i historien. Vinen er kun produceret i de bedste årgange, ved hjælp af Nebbiolo-druer fra de ældste vinstokke i Cascina Francia-vingården, og lagret i flere år før frigivelse. Vinen er kendt for sin utrolige dybde, kompleksitet og lang levetid og er meget eftertragtet af vinsamlere over hele verden.

Conterno vintage from the Barolo region in Piemonte, Italy
Conterno vintage from the Barolo region in Piemonte, Italy

Traditionelle vinfremstillingsteknikker: Vingården overholder traditionelle vinfremstillingsteknikker, der har været brugt i Barolo i århundreder, såsom lange macerationstider, lagring på store slaviske egetræsfade og minimal indgriben i vinfremstillingsprocessen. Denne tilgang resulterer i vine, der afspejler terroiret og druesorten, og giver mulighed for at udtrykke de unikke karakteristika ved hver årgang.

Konsekvent kvalitet: Giacomo Conterno Monfortino har ry for at producere vine af ensartet kvalitet år efter år, på trods af variationerne i klima og vejr. Vingården styrer omhyggeligt sine vinmarker og vinfremstillingsprocessen for at sikre, at hver årgang er af den højest mulige kvalitet.

Alle disse faktorer bidrager til vingårdens berømmelse og ry som en af de mest ikoniske og prestigefyldte Barolo-producenter i Italien.

Relevante links for Barolo

Barolo intro til Piemonte´s kongevin.

Barolo

Bourgnono

Bruno Giacosa, Top Barolo fra Piemonte i Italien

Bruno Giacosa, Top Barolo fra Piemonte i Italien

Barolo 2016 – Århundredets bedste årgang?

Barolo 2016 – Århundredets bedste årgang?

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]