Villa Antinori – så bliver Chianti ikke meget bedre
Villa Antinori er blandt vinhuset Antinori´s signaturvine fremstillet første gang som Chianti Classico i 1928. Jeg har selv elsket denne Chianti Classico i 30 år. Det er en lidt min reference Chianti. I 2001 ændrede Piero Antinori vinens status til IGT for at kunne højne kvaliteten med druer som Cabernet, Merlot og Syrah, alle høstet på Antinori familiens ejendomme. Hver druesort vinificeres for sig, for at optimere ekstraheringen af frugt og tanniner, druesort for druesort. Den unge vin lagres 12 måneder på fade af fransk, ungarsk og amerikansk eg. Efter aftapningen lagrer Villa Antinori yderligere 8 måneder inden den frigives til salg.
Villa Antinori byder på en intens og kompleks vinoplevelse
Villa Antinori byder på en intens og kompleks duft med noter af modne blommer, krydderier og tørret frugt. Smagen er koncentreret, smidig, og fløjlsagtig og munder ud i en utroligt appetitlig finish. Det er superb til vildt, lam, fyldige antipasti eller kalv.
Om Villa Antinori
Villa Antinori står som et bevis på Antinori-familiens vedvarende engagement i fremragende vinproduktion. Blandt porteføljen af berømte vine produceret af Antinori-landgodset, skinner Villa Antinori klart og tydeligt, og indkapsler den rige arv og innovation, der er synonymt med familiens arv. Først skabt som Chianti Classico i 1928, er det siden blevet udviklet til en fornem IGT-vin, der afspejler Piero Antinoris visionære tilgang til kvalitetsforbedring.
I 2001 traf Piero Antinori den strategiske beslutning om at hæve vinens status til IGT, et afgørende skridt med det formål at forbedre vinens karakter og kompleksitet. Ved at trække på druer, der udelukkende kommer fra de anerkendte Antinori-familiens ejendomme, herunder Cabernet, Merlot og Syrah, forener vinen harmonisk tradition og modernitet.
Hver druesort gennemgår omhyggelig vinifikation med fokus på at optimere ekstraktionen af frugt og tanniner. Vinificeret separat gennemgår druerne en transformerende rejse, der kulminerer i en symfoni af smagsnuancer og teksturer. Efter vinifikation overdrages den unge vin til pleje af franske, ungarske og amerikanske egetræsfade i en periode på 12 måneder, hvilket giver den mulighed for at modne og udvikle sin distinkte personlighed.
Det tilbyder en intens og kompleks duft, der pirrer sanserne med noter af modne blommer, krydderier og tørret frugt. Ganen mødes af en symfoni af smagsoplevelser, hvor koncentration, smidighed og silkeagtige teksturer forenes og skaber en uforglemmelig smagsoplevelse. Rejsen kulminerer i en uimodståelig appetitlig afslutning, der efterlader et varigt indtryk selv på de mest krævende ganer.
Ved at matche problemfrit med et væld af kulinariske lækkerier transcenderer vinen det almindelige og løfter spiseoplevelser til nye højder. Uanset om den nydes sammen med vildt, lam, rige antipasti eller kalv, fungerer Villa Antinori som den perfekte ledsager og forbedrer enhver stund med sin uforlignelige tiltrækningskraft.
Villa Antinori definerer ret godt Chianti´s essens og giver et glimt af den stolte arv og ukompromitterede dedikation, der definerer Antinori-arven. Med hver flaske inviterer Villa Antinori vinentusiaster på en opdagelsesrejse, hvor tradition møder innovation som de nye druer og teknikker.
Chianti er så mange ting, men altid dejlig