Vine fra Beaujolais er fransk elegance, forskellighed, og så er de ret Bourgogne beslægtede

Vine fra Beaujolais er ret beslægtede med Bourgogne især geografisk, vi taler få kilometer, men den dominerende drue i Beaujolais er Gamay.

Beaujolais er en vigtig vinregion i det østlige Frankrig, berømt for sine levende, frugtagtige røde vine fremstillet af Gamay. Det ligger umiddelbart syd for Bourgogne, som det undertiden betragtes som en del af på trods af, at det er inden for Rhone-administrationsområdet.

De udbredte beplantninger af Gamay her gør Beaujolais til en af ​​de få regioner i verden, der er så fokuseret på en enkelt druesort. Pinot Noir bruges i små mængder i røde og rosévine, men i regionens identitet udfases den og var kun tilladt til og med høsten 2015. Selvom regionen bedst er kendt for sine røde vine, producerer regionen også hvide Beaujolais Blanc, fra Chardonnay og Aligote. Disse to hvidvinsorter bruges også undertiden i de lokale rødviner, hvor de kan udgøre op til 15% af den endelige blanding.

Beaujolais området og de 10 cru

Den ikoniske vindmølle i Romanèche-Thorins (Moulin à Vent AOP) er vartegnet for Beaujolais vine også. Den nu afdøde og navnkundige stjerne kok Paul Bocuse benyttede møllen i logoet for sin restaurant i Lyon.
Der er flere former for røde Beaujolais-vine: standard Beaujolais (inklusive Beaujolais Superieur), Beaujolais Villages og den karakterfulde, ungdommelige Beaujolais Nouveau.
Regionens vin af højeste kvalitet er dem fra de ti Beaujolais ‘crus’ – ti vinområder, der længe er anerkendt som de fineste i området. Hver af disse ti (Brouilly, Chenas, Chiroubles, Cote de Brouilly, Fleurie, Julienas, Morgon, Moulin-a-Vent, Regnie og Saint-Amour) har sin egen betegnelse.

Vi fører nogle af de bedste cru og producenter fra Beaujolais. And we love them.

Gamay Noir fra Beaujolais

Moulin-a-Vent, Beaujolais, Frankrig
Andre vinlande
Frankrig og de dejlige vine

Frankrig

Vine fra Frankrig er for de fleste danskere hvor det hele begyndte. Så kom Italien til og en række andre vinlande. Men suveræn kvalitet, bla.

italien og Toscana

Italien

Vine fra Italien, verdens største vinproducent. Og Italien er også det land med den største varietet i druer, vine og vinfremstillings metoder. I Italien leverer

Spanske vine

Spanien

Vine fra Spanien er i utrolig vækst. Det er innovation, når det er bedst. Det er uomgængeligt, at vinproducenterne i Spanien de sidste år har

Chile et stort vinland

Chile

Chile er et af verdens førende vinproducerende lande. Chile er et af verdens førende vinproducerende lande, med en rig historie inden for vinfremstilling, der går

vine fra argentina

Argentina

Argentina er et fremtrædende vinproducerende land, der har en lang historie med vinfremstilling, der går tilbage til det 16. århundrede. Landet er den femtestørste vinproducent

Vine fra sydafrika

Sydafrika

Vine fra Sydafrika har vi nydt i mange år i Danmark. Vine fra Sydafrika er ofte til en fair pris og som oftest i en

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]