Languedoc-Roussillon

Vine fra Languedoc-Roussillon

Vine fra “Languedoc-Roussillon” er et udtryk, der ikke vises på vinmærker, men har længe været brugt af administratorer, detailhandlere, forfattere og andre vinprofessionelle. Den samler forskellige appeller i det sydlige Frankrig fra Nîmes og Montpellier i øst, langs Middelhavskysten og inde i landet helt til den spanske grænse.

Dækningen, som udtrykket antyder, går ud over Côtes du Roussillon og Languedoc AOP’er. Det inkluderer også mere geografisk fokuserede AOC’er såsom Minervois (og dets underzoner) eller Banyuls. Forskellige IGP’er kommer under banneret.

Vingårde i Languedoc-Roussillon

Den administrative region, der kombinerer vine fra Languedoc-Roussillon, blev oprettet i 1980’erne. Det tilføjer Department of Lozère, hvor der ikke findes en lille produktion af vin, til hvad de fleste vinprofessionelle identificerer som Languedoc-Roussillon.

Siden 2016 er begge dog en del af den nye “Occitanie”. Sidstnævnte strækker sig nord og øst ind i det, der engang var Gascogne, og omfatter også Lot-afdelingen (hvis hovedstad er Cahors).

Geografi og kultur adskiller de to dele. Languedoc er karakteristisk fransk i karakter og hører til landet siden det 13. århundrede. Roussillon blev erhvervet fra Spanien i det 17. århundrede og viser tydelig indflydelse på spansk og catalansk kultur.

At adskille Languedoc og Languedoc-Roussillon vinmæssigt kan være forvirrende. Gennem århundreder har brugen af ​​”Languedoc” inkluderet Roussillon-regionen og meget mere. Faktisk, mellem den romerske periode og middelalderen, dækkede området okkitanske højttalere (sproget Oc / langue d’Oc) meget af den sydlige halvdel af det, der nu er Frankrig.

Terroir- og vinbetegnelser inden for Languedoc-Roussillon

Pays d’Oc IGP dækker mere eller mindre Languedoc-Roussillon. Vinproducenter med vinmarker helt inden for Roussillon har dog mulighed for at mærke under IGP Côtes Catalanes. I modsætning hertil er Languedoc AOP (tidligere Coteaux du Languedoc) begrænset til vinmarker i Hérault plus dem fra La Clape og Quatourze i Aude. Dette er stadig over 100 kilometer (60 miles) fra Roussillon.

Cirka en fjerdedel af alle vinproducerende vinstokke i Frankrig ligger i Languedoc-Roussillon. De bidrager til så forskellige vine som den mousserende Blanquette de Limoux; de rige, søde røde berigede vine fra Banyuls; og roserne fra Côtes du Roussillon.

Jordtyper og terroir varierer lige så meget i regionen som topografien, hvilket gør det svært at kollektivt beskrive dem. Samlet set er det et varmt, tørt område med et definitivt middelhavsklima.

Mens Languedocs vinmarker for det meste ligger på kystsletter, ligger Roussillons enten på klippetoppe eller beliggende ved foden af ​​Pyrenæerne.

En stor del af jorden her er garrigue – det kendte sydfranske landskab med tørt, lavtliggende krat på kalkstenjord. Der er også områder med lidt højere terræn i det fjerne syd og omkring Montagne Noire i nord.

Vinproduktionens historie

Ankomsten af ​​jernbaner i det sydlige Frankrig (i det 19. århundrede) var et dramatisk løft for den lokale vinindustri og førte til betydelige ændringer på nationalt niveau. Historisk set var transporten af ​​vin næsten udelukkende begrænset til vandbårne midler.

Dette gav regioner som Bordeaux og Loire-dalen en betydelig fordel i forhold til deres sydlige kolleger, der manglede en effektiv forbindelse med nøglemarkeder i det nordlige Frankrig, Storbritannien, Holland og Tyskland.

Selv med Canal du Midi, der forbinder Montpellier til Toulouse (og i sidste ende til Bordeaux via Canal de Garonne), var det en langsom og upraktisk proces at sende vin mod nord (effektivt ‘op ad bakke’).

Når vinmarkerne i Languedoc og Roussillon var forbundet med jernbane, steg efterspørgslen efter deres overkommelige storvolumenvine dramatisk. Det var denne industrielle udvikling, der markerede starten på områdets historie som en vellykket vinregion.

Underregioner i Languedoc-Roussillon

  • Banyuls
  • Blanquette de Limoux
  • Cabardes
  • Cartagene
  • Clairette du Languedoc
  • Collioure
  • Corbieres
  • Cotes du Roussillon
  • Cotes du Roussillon Landsbyer
  • Cremant de Limoux
  • Faugeres
  • Fitou
  • Grand Roussillon
  • Languedoc
  • Limoux
  • Malepere
  • Maury
  • Minervois
  • Muscat de Frontignan
  • Muscat de Lunel
  • Muscat de Mireval
  • Muscat de Rivesaltes
  • Muscat de Saint-Jean-de-Minervois
  • Rivesalt
  • Saint-Chinian

De vigtigste franske vindistrikter

Alsace
Armagnac
Bergerac
Bordeaux
Bourgogne
Chablis
Champagne
Cognac
Corsica
Coteaux du Lyonnais
Jura
Languedoc-Roussillon
Loire
Moselle
Pays d´Oc
Provence
Rhone
Savoie

Andre vinlande
Alle vinområder i Italien. Piemonte

Italien

Vine fra Italien, verdens største vinproducent. Og Italien er også det land med den største varietet i druer, vine og vinfremstillings metoder. I Italien leverer

Vine fra Frankrig

Frankrig

Vine fra Frankrig er stadig tres charmante Vine fra Frankrig Vine fra Frankrig har stadig suveræn kvalitet, bla. vist med at have verdens dyreste vine

Spanske vine

Spanien

Vine fra Spanien er i utrolig vækst. Det er innovation, når det er bedst. Det er uomgængeligt, at vinproducenterne i Spanien de sidste år har

Australien. Barossa-Unique-Tours

Australien

Australske vine udfordrer europæisk vin hver dag Australien er et vigtigt vinproducerende land, både med hensyn til kvalitet og omfanget af dets vinøkonomi. Vi ser

vine fra argentina

Argentina

Argentina er et fremtrædende vinproducerende land, der har en lang historie med vinfremstilling, der går tilbage til det 16. århundrede. Landet er den femtestørste vinproducent

danmark

Danmark

Vine fra Danmark er stadig et nyt, utroligt kapitel i vinhistorien med pionerer og enthusiaster i hele landet, der ofte risikerer hele butikken og pensionen

Vine fra Chile

Chile

Chile er et af verdens førende vinproducerende lande. Chile er et af verdens førende vinproducerende lande, med en rig historie inden for vinfremstilling, der går

england

England

Vinproduktionen i England har taget fart i de senere år, hvor landets kølige og moderate klima har vist sig ideelt til dyrkning af visse druesorter.

Winetalk i Grækenland

Grækenland

Grækenland Grækenland har en rig historie og tradition for vinproduktion, som går tusindvis af år tilbage. Her er nogle af de mest kendte græske vine

Sake fra Japan, ofte omtalt som "risvin," er en århundreder gammel alkoholisk drik, dybt forankret i japansk historie og kultur.

Japan

Vine fra Japan Vin, Sake og mad fra Japan Japan er kendt for sin rige kulinariske kultur, hvor tradition og innovation går hånd i hånd.

new-zealand

New Zealand

New Zealand vin terroir og klima er perfekt New Zealand er en lille vin producent med et stort respekteret navn. Vinregioner i New Zealand producerer

portugal, Porto og Duoro

Portugal

Vine fra Portugal. Vine fra Portugal som naturligvis portvine, den perfekte ledsager til en solnedgang, en lækker desssert eller høj cigarføring, men gode peanuts er 

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]