Basilicata

Udforsk vinene fra Basilicata: Aglianico del Vulture og mere

Basilicata er en region i det sydlige Italien, der ligger mellem Campania og Puglia. Regionen er kendt for at producere nogle få varianter af vin, især Aglianico del Vulture, en rødvin lavet af Aglianico-druen.

Aglianico del Vulture er en fyldig vin med en dyb rubinfarve og aroma af mørk frugt, krydderier og læder. Vinen er kendt for sine høje tanniner og syre, som giver den en fast struktur og lagringspotentiale. Med lagringen udvikler vinen mere komplekse smage af tobak, chokolade og jordagtige noter.

Aglianico-druen er velegnet til den vulkanske jord og høje højder i Vulture-regionen, hvor druerne dyrkes. Druen er kendt for at producere vine med høj tanniner og syre, som bidrager til vinens lagringspotentiale.

Udover Aglianico del Vulture producerer Basilicata også et par andre vine, herunder Greco di Rionero, en hvidvin lavet på Greco-druen, og Matera, en rødvin lavet af en blanding af lokale druesorter.

Samlet set er vinene fra Basilicata måske ikke så kendte som nogle andre italienske vine, men de tilbyder et unikt udtryk for regionens terroir og er værd at opsøge for vinentusiaster, der leder efter noget nyt og anderledes.

Alle vinregioner i Italien

Vine i Italien

Abruzzo
Apulien
Basilicata
Calabrien
Campania
Emilia-Romagna
Friuli-Venezia Guilia
Lazio
Liguria
Lombardia
Marches
Molise
Piemonte
Sardinien
Sicilien
Trentino-Alto Adige
Toscana
Umbrien
Valle d’Aosta
Veneto

 

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]