Calabrien

Opdag Calabriens vine: Cirò, Greco di Bianco og Donnici

Calabrien er en region i det sydlige Italien, der producerer en række vine, herunder adskillige rødvine lavet af indfødte druesorter. Nogle af de mest bemærkelsesværdige vine fra Calabrien omfatter Cirò, Greco di Bianco og Donnici.

Cirò er en rødvin lavet på Gaglioppo druen, som er hjemmehørende i regionen. Vinen er kendt for sin mørke frugtsmag, faste tanniner og høj syre. Den er typisk lagret på egetræsfade, som tilføjer noter af vanilje og krydderi til vinen.

Greco di Bianco er en hvidvin lavet på Greco Bianco druen. Vinen er kendt for sin lyse syre og citrus smag, med noter af fersken og abrikos. Den er typisk lagret i rustfri ståltanke for at bevare dens friske og frugtagtige karakter.

Donnici er en rødvin lavet af en blanding af lokale druesorter, herunder Magliocco og Greco Nero. Vinen er kendt for sin mørke farve, fyldige krop og smag af sort frugt, krydderier og jord. Den er typisk lagret på egetræsfade for at tilføje kompleksitet og dybde til vinen.

Samlet set er vinene fra Calabrien karakteriseret ved deres intense smag, høje syrlighed og faste tanniner. De tilbyder et unikt udtryk for regionens terroir og er værd at udforske for vinentusiaster, der leder efter noget nyt og anderledes.

Alle vinregioner i Italien

Vine i Italien

Abruzzo
Apulien
Basilicata
Calabrien
Campania
Emilia-Romagna
Friuli-Venezia Guilia
Lazio
Liguria
Lombardia
Marches
Molise
Piemonte
Sardinien
Sicilien
Trentino-Alto Adige
Toscana
Umbrien
Valle d’Aosta
Veneto

 

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]