Campanien

Udforsk Campanias unikke vine: Fiano di Avellino, Greco di Tufo og Taurasi

Campania er en region i det sydlige Italien, der er kendt for sin rige historie, fantastiske kystlinje og pulserende kulinariske traditioner. Det er også hjemsted for flere vigtige vinregioner, herunder Avellino, Benevento, Caserta, Salerno og Napoli.

Nogle af de mest bemærkelsesværdige vine fra Campania omfatter Fiano di Avellino, Greco di Tufo og Taurasi. Fiano di Avellino er en hvidvin lavet på Fiano-druen, som er kendt for sin rige, fyldige karakter og smag af citrus, honning og mandler. Greco di Tufo er en anden hvidvin lavet på Greco-druen, som er kendt for sin lyse syre og mineralske noter. Taurasi er en rødvin lavet på druen Aglianico, som er kendt for sine høje tanniner og lagringspotentiale. Vinen er kendetegnet ved sin mørke frugtsmag, krydrede noter og faste struktur.

Campania er også hjemsted for flere andre indfødte druesorter, herunder Coda di Volpe, Piedirosso og Falanghina, som bruges til at producere en række røde, hvide og rosévine.

Samlet set er Campanias vine karakteriseret ved deres intense smag, lyse syre og komplekse aromaer. De tilbyder et unikt udtryk for regionens terroir og er værd at udforske for vinentusiaster, der leder efter noget nyt og anderledes.

Alle vinregioner i Italien

Vine i Italien

Abruzzo
Apulien
Basilicata
Calabrien
Campanien
Emilia-Romagna
Friuli-Venezia Guilia
Lazio
Liguria
Lombardia
Marches
Molise
Piemonte
Sardinien
Sicilien
Trentino-Alto Adige
Toscana
Umbrien
Valle d’Aosta
Veneto

 

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]