Emilia-Romagna

Nyd vinene fra Emilia-Romagna: Lambrusco, Sangiovese og mere

Emilia-Romagna er en region i det nordlige Italien, der er kendt for sine rige kulinariske traditioner, herunder Parmigiano-Reggiano ost, prosciutto di Parma og balsamicoeddike. Det er også hjemsted for flere vigtige vinregioner, herunder Colli Bolognesi, Colli Piacentini og Lambrusco di Modena.

En af de mest bemærkelsesværdige vine fra Emilia-Romagna er Lambrusco, en mousserende rødvin lavet på Lambrusco-druen. Vinen er kendt for sin lyse syre, frugtsmag og forfriskende karakter. Den kan laves i en række forskellige stilarter, fra tør til sød, og nydes ofte som aperitif eller til mad.

Emilia-Romagna er også kendt for at producere en række hvidvine, herunder Albana di Romagna, Trebbiano di Romagna og Malvasia di Candia. Albana di Romagna er en hvidvin lavet på Albana-druen, som er kendt for sin fyldige karakter og smag af abrikos, honning og mandel. Trebbiano di Romagna og Malvasia di Candia er begge hvidvine, der er kendetegnet ved deres lyse syre og citrussmag.

Ud over disse vine producerer Emilia-Romagna også en række rødvine, herunder Sangiovese di Romagna og Gutturnio. Sangiovese di Romagna er en rødvin lavet på Sangiovese-druen, som er kendt for sin mellemfyldige karakter og smag af rød frugt, krydderier og læder. Gutturnio er en rødvin lavet af en blanding af Barbera og Bonarda druer, som er kendt for sin lyse syre, frugtsmag og alsidighed med mad.

Samlet set er vinene fra Emilia-Romagna kendetegnet ved deres madvenlige natur, lyse syre og frugt-fremad smag. De tilbyder et unikt udtryk for regionens terroir og er værd at udforske for vinentusiaster, der leder efter noget nyt og elegant.

Alle vinregioner i Italien

Vine i Italien

Abruzzo
Apulien
Basilicata
Calabrien
Campanien
Emilia-Romagna
Friuli-Venezia Guilia
Lazio
Liguria
Lombardia
Marches
Molise
Piemonte
Sardinien
Sicilien
Trentino-Alto Adige
Toscana
Umbrien
Valle d’Aosta
Veneto

Gå til vinlande

Vinlande

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]