Liguria

Opdag de sprøde og forfriskende vine i Ligurien: Cinque Terre, Colli di Luni og Riviera Ligure di Ponente

Ligurien er en kystregion i det nordvestlige Italien, der er kendt for sin fantastiske natur, friske fisk og skaldyr og sprøde hvidvine. Regionen er hjemsted for flere vigtige vinappellationer, herunder Cinque Terre, Colli di Luni og Riviera Ligure di Ponente.

Cinque Terre er en lille appellation beliggende i bakkerne langs den liguriske kyst. De vine, der produceres her, er typisk hvide og er lavet af en blanding af Bosco, Albarola og Vermentino druer. Vinene er kendetegnet ved deres lyse syre og mineralske noter, med smag af citrus og tropisk frugt.

Colli di Luni er en anden appellation beliggende i bakkerne i Ligurien. De vine, der produceres her, er lavet af en række forskellige druesorter, herunder Vermentino, Sangiovese og Ciliegiolo. Vinene er typisk sprøde og forfriskende med smag af citrus, grønt æble og stenfrugt.

Riviera Ligure di Ponente er den største appellation i Ligurien, og er kendt for at producere en række forskellige vine, herunder både røde og hvide. Hvidvinene er typisk lavet af Vermentino, Pigato og Albarola druer, og er kendetegnet ved deres lyse syre og blomsteraroma.

Samlet set er Liguriens vine karakteriseret ved deres lyse syre, sprødhed og mineralitet. De tilbyder et unikt udtryk for regionens terroir og er værd at udforske for vinentusiaster, der leder efter noget nyt og anderledes.

Alle vinregioner i Italien

Vine i Italien

Abruzzo
Apulien
Basilicata
Calabrien
Campanien
Emilia-Romagna
Friuli-Venezia Guilia
Lazio
Liguria
Lombardia
Marches
Molise
Piemonte
Sardinien
Sicilien
Trentino-Alto Adige
Toscana
Umbrien
Valle d’Aosta
Veneto

Gå til vinlande

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]