Valle d’Aosta

De unikke smage af Valle d’Aosta-vine: En guide til regionens bedste hvide og røde vine

Valle d’Aosta er en lille region beliggende i den nordvestlige del af Italien, og den er kendt for at producere unikke vine af høj kvalitet.

En af de mest kendte vine fra Valle d’Aosta er hvidvinen kendt som Blanc de Morgex et de La Salle, som er lavet på druesorten Prié Blanc. Denne vin er kendetegnet ved sin sprøde syre og blomster- og frugtagtige noter, med antydninger af pære og grønt æble.

En anden populær vin fra Valle d’Aosta er rødvinen kaldet Enfer d’Arvier, lavet på druesorten Petit Rouge. Denne vin er kendt for sin robuste og fyldige smagsprofil med noter af røde bær, krydderier og jordiske undertoner.

Valle d’Aosta er også hjemsted for en række andre druesorter, såsom Fumin, Neyret og Cornalin, som bruges til at producere en række forskellige rødvine. Disse vine er ofte kendetegnet ved deres dybe, komplekse smag og aroma, med noter af sort frugt, urter og krydderier.

Alt i alt er Valle d’Aosta en region, der producerer en række unikke og lækre vine, som er værd at udforske. Fra sprøde og forfriskende hvidvine til dristige og komplekse rødvine er der noget for enhver smag at nyde i denne smukke del af Italien.

Alle vinregioner i Italien

Vine i Italien

Abruzzo
Apulien
Basilicata
Calabrien
Campanien
Emilia-Romagna
Friuli-Venezia Guilia
Lazio
Liguria
Lombardia
Marche
Molise
Piemonte
Sardinien
Sicilien
Trentino-Alto Adige
Toscana
Umbrien
Valle d’Aosta
Veneto

Gå til vinlande

 

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]