Veneto

Veneto og Amarone vokser stadig i betydning for danske vinelskere

Vine fra Veneto kan vi rigtig godt lide herhjemme. Flere bøffer er serveret med en Valpolicella eller en Amarone end med de fleste andre kvalitets vinmuligheder.

Amarone er nærmest terapi. Den store, fyldige basse af en vin kan drikkes med hovedretten, – den kan skære hovedet af Chili con carne, hvis det skal være, og byde op til den bedste peberbøf, men kan også i et meditativt hjørne af tilværelsen skæres i lækre skiver helt solo nolo, og alt er godt igen.

Italiens vindistrikter
Italiens vindistrikter

Veneto er en betydelig og stadig vigtigere vinregion i det nordøstlige hjørne af Italien lige ved Gardasøen. Du har det flotteste udsyn over søen fra flere af vingårdenes bakker.
Administrativt udgør det en del af Triveneto-zonen sammen med dets mindre naboer Trentino-Alto Adige og Friuli-Venezia Giulia. Med hensyn til geografi, kultur og vinformer repræsenterer det en overgang mellem den alpine, Germano-slaviske ende af Italien, hedder det vist, og den varmere, tørrere og mere romerske del af Norditalien  mod syd, som Umbrien og Toskana også er en del af.

Det lidt mindre Veneto med de lidt større vine

Veneto er lidt mindre end Italiens andre vigtigste vinproducerende regioner – Piemonte, Toscana, Lombardiet, Puglia og Sicilien – men Veneto producerer dog mere vin end nogen af dem. Selvom de sydlige regioner Sicilien og Puglia i lang tid var Italiens vigtigste vinproducenter, begyndte denne balance at skifte nordover mod Veneto i sidste halvdel af det 20. århundrede. I 1990’erne blev den sydlige italienske vin lidt væk i en stadig mere konkurrencedygtig og krævende verden, mens Veneto byggede sin position på imponerende vis og fik universel anerkendelse med f.eks. Valpolicella, Amarone, Soave og Prosecco.

Veneto tog førertrøjen på intense rødvine

Vine fra Veneto er også dessert vine foruden de store rødvine. Men rødvinene er lokomotivet:  Med frugtagtig rød Valpolicella, der supplerer sine intense Amarone- og søde Recioto-modstykker, er Veneto bevæbnet med et formidabelt arsenal  af røde vine, der matcher  sine forfriskende hvide, såsom Soave og mousserende Prosecco. Selvom meget af de nye vinarealer, der understøttede Venetos øgede vinproduktion, var af tvivlsom vinproduktion, er i dag mere end 25 procent af regionens vin fremstillet og solgt under DOC/DOCG-titler. Og der er stjernevin imellem. Se vort kvalitetsudvalg.

Sådan finder du den perfekte vin fra Valpolicella til din smag

Valpolicella er en vinregion, der producerer vin til enhver vinentusiast. Baseret på Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara laver Valpolicella vine, der er enkle og frugtige, dristige og komplekse eller søde og hver sidste lækre dråbe værd. Lad os finde en Valpolicella til dig:

En Valpolicella for hver sæson

Disse forskellige stilarter betyder, at der er en Valpolicella til hver sæson. I de varmere måneder skal du kigge efter Valpolicella Classico for noget let og lyst. Når de koldere måneder sætter ind, kan du hygge dig med et glas fed Amarone til den perfekte nat i. Tjek disse mad- og vinkombinationer og opdag en ny favorit.

Valpolicella, hvornår skal du drikke hvilken type?

Valpolicella er ofte meget imødekommende og perfekt til nem nippe. Forestil dig sommerhygge på flaske. Lyse noter af kirsebær og blandede bær giver en let til mellemfyldig vin, der er meget glat og drikkelig. De bløde tanniner gør den perfekt til en eftermiddag i parken, hvor du kan nyde solen og se på mennesker. Disse vine er ofte lige så nemme på pengepungen, som de er lækre. Kombiner disse vine med udendørsaktiviteter og retter som stegt kylling, grillede cheeseburgere og ristede sommergrøntsager.

Amarone har fået lidt ekstra kærlighed

De druer, der bruges i Amarone, får en særlig behandling, inden de bliver lavet til vin. Efter høsten lægges druerne ud og tørres for at koncentrere deres smag og sukker. Druesaften gæres derefter langsomt, hvilket resulterer i en rig vin med smag af sorte kirsebær, dadler og toffee. Prøv at parre disse dristige vine med lige så dristige og smagfulde retter som kaffeskorpe rib-eye, glaseret land skinke eller modnet ost som Taleggio.

Amarone er toppen

Læs mere om Amarone her. Topvinen fra Veneto. Amarone Campo Marna Cinquecento

Ripasso, få det bedste af Amarone til en attraktiv pris

Dette er et lykkeligt medium mellem Valpolicella og Amarone. Nogle af de pressede drueskaller fra fremstillingen af ​​Amarone og Recioto er blandet ind i Valpolicella for at give den ekstra fylde og smag. Resultatet er, at vinene får mere karakter.

Forslag til hvad du skal spise til Valpolicella

Prøv at parre  og Amarone madmæssigt med rødvins braisserede short ribs, en solid champignon risotto eller med lamme-ragù.

Valpolicella regionen. Nordøst Italiens vigtigste vinområde

Corvina druen, klar til en Valpoliccella?

Alle vinregioner i Italien

Vine i Italien

Abruzzo
Apulien
Basilicata
Calabrien
Campanien
Emilia-Romagna
Friuli-Venezia Guilia
Lazio
Liguria
Lombardia
Marches
Molise
Piemonte
Sardinien
Sicilien
Trentino-Alto Adige
Toscana
Umbrien
Valle d’Aosta

Andre vinlande
Alle vinområder i Italien. Piemonte

Italien

Vine fra Italien, verdens største vinproducent. Og Italien er også det land med den største varietet i druer, vine og vinfremstillings metoder. I Italien leverer

Vine fra Frankrig

Frankrig

Vine fra Frankrig er stadig tres charmante Vine fra Frankrig Vine fra Frankrig har stadig suveræn kvalitet, bla. vist med at have verdens dyreste vine

Spanske vine

Spanien

Vine fra Spanien er i utrolig vækst. Det er innovation, når det er bedst. Det er uomgængeligt, at vinproducenterne i Spanien de sidste år har

Australien. Barossa-Unique-Tours

Australien

Australske vine udfordrer europæisk vin hver dag Australien er et vigtigt vinproducerende land, både med hensyn til kvalitet og omfanget af dets vinøkonomi. Vi ser

vine fra argentina

Argentina

Argentina er et fremtrædende vinproducerende land, der har en lang historie med vinfremstilling, der går tilbage til det 16. århundrede. Landet er den femtestørste vinproducent

Danmark

Vine fra Danmark er stadig et nyt, utroligt kapitel i vinhistorien med pionerer og enthusiaster i hele landet, der ofte risikerer hele butikken og pensionen

Chile et stort vinland

Chile

Chile er et af verdens førende vinproducerende lande. Chile er et af verdens førende vinproducerende lande, med en rig historie inden for vinfremstilling, der går

England

Vinproduktionen i England har taget fart i de senere år, hvor landets kølige og moderate klima har vist sig ideelt til dyrkning af visse druesorter.

Winetalk i Grækenland

Grækenland

Grækenland Grækenland har en rig historie og tradition for vinproduktion, som går tusindvis af år tilbage. Her er nogle af de mest kendte græske vine

Sake fra Japan, ofte omtalt som "risvin," er en århundreder gammel alkoholisk drik, dybt forankret i japansk historie og kultur.

Japan

Vine fra Japan Vin, Sake og mad fra Japan Japan er kendt for sin rige kulinariske kultur, hvor tradition og innovation går hånd i hånd.

new-zealand

New Zealand

New Zealand vin terroir og klima er perfekt New Zealand er en lille vin producent med et stort respekteret navn. Vinregioner i New Zealand producerer

portugal, Porto og Duoro

Portugal

Vine fra Portugal. Vine fra Portugal som naturligvis portvine, den perfekte ledsager til en solnedgang, en lækker desssert eller høj cigarføring, men gode peanuts er 

Constantia i Sydafrika

Sydafrika

Vine fra Sydafrika har vi nydt i mange år Vine fra Sydafrika er ofte til en fair pris og som oftest i en god kvalitet.

Tyskland

Vine fra Tyskland er berømte for Riesling i verdensklasse produceret i Mosel-region – og meget mere Tyske vine har foretaget et kæmpespring fremad. I det

vine fra usa

USA

Vine fra USA sælger som aldrig før. En af ​​verdens bedste vinproducerende nationer. Vine fra USA sælger som aldrig før. En af verdens bedste vinproducerende

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]