Vine fra Bierzo
Vine fra Bierzo kommer fra en vinregion i den nordvestlige del af Castilla y Leon, Spanien, tæt på regionens grænser til Galicien (mod vest) og Asturien mod nord. Bierzo vinavlsområdet består af to dele: Bierzo Alto (høj Bierzo), et mineralrige og bjergrigt terræn, hvor terrasserede vinmarker sys i skråningerne, og Bierzo Bajo (lav Bierzo), en bred og grøn slette.
Som altid kom romerne først efter en god forretning – vin
Dette område var engang beboet af romerne, der hentede mange tons guld, og relikvier. Sil-floden var en vigtig vandvej dengang og forbliver det i dag, skønt andre mindre vandløb også løber gennem regionen.
Bierzo fik DO-status i 1989 og har i de sidste par år oplevet en stigning i popularitet takket være den højt profilerede vinproducent Alvaro Palacios fra Priorat-berømmelse, der etablerede vinmarker der.
Atlanterhavet ruller i baghaven
Bierzos nærhed til Atlanterhavet har en dybtgående effekt på dets samlede klima, med gennemsnitstemperaturer i vækstsæsonen meget køligere end i Castilla y Leon’s indre bjergrige, næsten utilgængelige områder, hvilket gør det temmelig mildt. Gennemsnitlig nedbør er omkring 28 tommer (720 mm). Ikke desto mindre giver Cordillera Cantábrica-bjergkæden i nord vinmarkerne tilstrækkelig ly, hvilket sikrer, at de lokale Mencia-druer opnår optimal modenhed til at producere livlige, frugtagtige og ofte intense rødvine. Som mange andre spanske vine er disse kategoriseret efter længden af deres modning (inklusive tiden brugt på egetønder). Grenache er en anden vigtig rød druesort her og bruges primært i blandinger.
Vine fra Bierzo, ders karaktistik og druerne
Bierzos jord er forskellig fra den, der findes i andre dele af Castilla y Leon, idet den indeholder en overvejelse af skifer og granit. Dette favoriserer Mencia vinstokke og hjælper dem med at producere vine med en særskilt mineralsk karakter. Vinene har en tendens til at være lettere med hensyn til alkohol og mere forfriskende end dem fra andre dele af Castilla y León.
Hvide vine produceres også i Bierzo, overvejende fra Dona Blanca, Godello (Verdelho) og Palomino druer. Rosévine kan også produceres, selvom der kræves mindst 50 procent Mencia.
Titlerne Crianza og Reserva kan føjes til vine, der opfylder visse kriterier. Crianza-vine fra Bierzo skal ældes i mindst to år med seks måneder i egetønder med en kapacitet på mindre end 1000 liter. Røde Reserva-vine skal tilbringe 12 måneder på egetræsfade og 24 måneder på flaske, i alt tre år.
Alle vinregioner i Spanien
Andalucia
Aragon
Asturias
Balearic Islands
Bierzo
Canary Islands
Cantabria
Castilla La Mancha
Castilla y Leon
Catalonia
Cava
Extremadura
Galicia
Madrid
Murcia
Navarra
Pais Vasco
Rioja
Valencia
Vinos de Pago
Hvem forhandler vine fra Bierzo
Andre vinlande
Frankrig
Vine fra Frankrig er for de fleste danskere hvor det hele begyndte. Så kom Italien til og en række andre vinlande. Men suveræn kvalitet, bla.
Italien
Vine fra Italien, verdens største vinproducent. Og Italien er også det land med den største varietet i druer, vine og vinfremstillings metoder. I Italien leverer
Spanien
Vine fra Spanien er i utrolig vækst. Det er innovation, når det er bedst. Det er uomgængeligt, at vinproducenterne i Spanien de sidste år har
Chile
Chile er et af verdens førende vinproducerende lande. Chile er et af verdens førende vinproducerende lande, med en rig historie inden for vinfremstilling, der går
Argentina
Argentina er et fremtrædende vinproducerende land, der har en lang historie med vinfremstilling, der går tilbage til det 16. århundrede. Landet er den femtestørste vinproducent
Sydafrika
Vine fra Sydafrika har vi nydt i mange år i Danmark. Vine fra Sydafrika er ofte til en fair pris og som oftest i en
Australien
Australske vine udfordrer europæisk vin hver dag Australien er et vigtigt vinproducerende land, både med hensyn til kvalitet og omfanget af dets vinøkonomi. Vi ser
Portugal
Vine fra Portugal. Portvine, den perfekte ledsager til en solnedgang, en lækker desssert eller høj cigarføring, men gode peanuts er ikke at foragte Portvine kommer
Danmark
Vine fra Danmark er stadig et nyt, utroligt kapitel i vinhistorien med pionerer og enthusiaster i hele landet, der ofte risikerer hele butikken og pensionen