La Mancha i Spanien

La Mancha kommer fra den største afgrænsede vinregion ikke kun i Spanien, men i hele Europa. Vindyrkningen dækker en stor udvidelse af det centrale iberiske plateau og indtager næsten halvdelen af ​​den store Castilla-La Mancha-region. Det grænser op til Valencia og Murcia mod øst, Extremadura mod vest, Andalucia mod syd og Madrid mod det nordvestlige.

Der er mere end 190.000 hektar (469.500 hektar) vingård her. Vinstokke er fordelt på 182 kommuner og fire provinser (Albacete, Cuenca, Ciudad Real og Toledo). Til sammenligning havde hele Australien lidt over 146.000 hektar i 2019.

Spain vinkort

Toledo er hovedstaden i regionen

Ikke kun en af ​​Spaniens største vinregioner, den er også en af ​​de ældste. Det antages, at vinfremstilling stammer her fra romertiden og var bestemt udbredt i middelalderen.

Under maurisk styre mellem det 8. og 15. århundrede var det kendt som al-mansha. Dette betyder “udtørret jord” – der beskriver det tørre landskab her.

Mere vin fra store Spanien

Vine fra Spanien er i utrolig vækst. Det er innovation, når det er bedst. Det er uomgængeligt, at vinproducenterne i Spanien de sidste år har gjort et utroligt godt stykke arbejde for at udvikle eksisterende vinregioner, finde nye områder at dyrke, og eksperimentere helt vildt med de mere end 2000 spanske druesorter.

Spanien

Alle vinregioner i Spanien

Andalucia
Aragon
Asturias
Balearic Islands
Bierzo
Canary Islands
Cantabria
Castilla La Mancha
Castilla y Leon
Catalonia
Cava
Extremadura
Galicia
Madrid
Murcia
Navarra
Pais Vasco
Rioja
Valencia
Vinos de Pago

Andre vinlande

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]