Washington State wines caressed by the Pacific Ocean.
En af USA’s magtfulde regioner, der kan prale af mangfoldighed i kvalitet, produktion og terroir, er Washington State næst efter Californien.
Washington State ligger i det nordvestlige Stillehav af USA, umiddelbart nord for Oregon. Selvom historien om vinindustrien her er relativt kort, producerer Washingtons 900 eller flere vingårde og 350 plus uafhængige vindrueavlere, med over 20.000 hektar (50.000 acres) vinmarker, nu mere vin end nogen anden stat, bortset fra Californien.
Placering og druesorter
Næsten al vinproduktion foregår i Washingtons varme, ørkenlignende østlige del, selvom der er en del druedyrkning og en AVA (Puget Sound) i det køligere, vådere vest. De hvide druer Chardonnay og Riesling, og de røde druer Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah er de vigtigste sorter, der dyrkes i Washington, men regionen producerer kvalitetsvine fra næsten 70 forskellige druesorter. Omkring 58 procent af frugtpressen er af røde druer.
Geografi og klima
Cascade-bjergkæden definerer regionens geografi ved at fungere som en barriere mellem de to dele. Bjergene skaber en regnskygge, der effektivt blokerer for det meste nedbør. Dette betyder, at Columbia River Basin i øst kun modtager omkring otte tommer (200 mm) regn om året, hvilket resulterer i et kontinentalt klima.
Uden kunstvanding fra lokale floder, som omfatter Columbia, Walla Walla, Yakima og Snake, ville druedyrkning ikke være mulig. Floderne spiller også en vigtig rolle i at moderere både sommer- og vintertemperaturer. Om sommeren stiger en strøm af kølig, fugtig luft fra floderne og blander sig med den tørre ørkenluft for at opfriske de omkringliggende områder og køle vinstokkene ned.
Om vinteren, når temperaturen natten over kan falde så lavt som -15°F (-26°C), holder floderne luften i cirkulation og hjælper med at moderere kulden. Nogle vinmarker anvender vindmaskiner og anvender espalier, som er mere åben for at forhindre frost i at sætte sig og fryse vinstokkene.
Druedyrkning her er også påvirket af Washingtons breddegrad på 46°N, som i gennemsnit producerer 17 timers sollys om dagen i vækstsæsonen – to timer mere end Californien. Når det kombineres med de ekstreme daglige temperaturvariationer, resulterer dette i vinstokke, som er i stand til at opnå god modenhed, samtidig med at den vital syrlighed bevares.
Tre mest væsentlige vindistrikter i Washington
Der er flere, scroll ned her på siden.
Bedste vinproducenter i Washington State
House of Smith er den største uafhængige og vinproducent-ejede vingård i Washington State med vine, der sælges i alle 50 stater og 23 lande verden over.
Cave B Estate Winery bruger 100 % ejendomsdyrket frugt fra Familigia Vineyards, der omgiver vingården og Quincy smagslokale.
Barnard Griffin Winery startede i 1983 med lånte druer og en lejet kælder, drømmen om grundlæggerne Deborah Barnard og Rob Griffin.
Chateau Ste. Michelle er Washingtons ældste og mest anerkendte vingård, som byder på prisvindende vine og enestående smagsoplevelser på deres historiske slot nær Seattle.