Rødvine der klæder grillmad ret så godt

cordero-a-la-parrilla-un

Rødvine der klæder grillmad særdeles godt.

Rødvine der klæder grillmad finder du her på Winetalk.dk og lige herunder. Der er flere kriterier, er det kød eller grøntsager du griller? Er det stærkt krydret eller mild mad. Hvad er dine vinpræferencer? Vi tager den lige top down:

Når du vælger rødvine til at ledsage grillmad, er der flere vin faktorer at overveje, såsom smag, krop og struktur. Her er ikke mindre end 11 forskellige rødvine, der generelt går godt sammen med grillmad. De nævnte er klassiske typer defineret ud fra druer, men du kan finde dem alle via links ned til land og region og ofte vingård her på Winetalk.dk, og vi vokser hver dag.

Lad os finde din vintype første sammen med dig

Hvis du er til kraftige vine med tannin (garvesyre) og power, Go to Spain, you can not go wrong.
Hvis du søger elegance og sol, go to Italy.
Hvis du søger klassiske druer og vinstil, så er det Frankrig
Hvis du er lidt eksperimenterende, så se vort afsnit om Vinlande, så kunne det være Australien, de kan altså godt grille en bøf og finde en bøf af en vin eller smukke New Zealand eller USA, der ofte laver smukke klassiske vine bedre end Frankrig til prisen. Hej hvad med Argentina? Masse muligheder. Vinen må bare ikke være en blid lille en. Den skal matche kød, briketter, grillsauce og hele moletjavsen.

Cabernet Sauvignon:

En fyldig og tanninrig vin, der passer godt til kraftige og fedtholdige kød som okse og lam.

Bunches of cabernet wine grapes on old vine

Carbernet Sauvignon

Syrah/Shiraz

En krydret vin med mørke frugter og pebernoter, der fungerer godt med grillet kød som okse, lam og vildt.

Syrah or Shiraz
Syrah or Shiraz

Syrah

Shiraz

Malbec

En intens og frugtrig vin med bløde tanniner, der passer godt til oksekød og grillet svinekød.

Malbec druer
Malbec druer

Malbec

Zinfandel

En kraftig og krydret vin, der går godt sammen med krydrede og røgede kødretter som barbecue-ribben.

Zinfandel

Merlot

En blødere vin med frugtige noter, der fungerer godt med mørkt kød som okse, svinekød og vildt.

Merlot vindruen
Merlot vindruen

Merlot

Grenache/Garnacha

En frugtig og krydret vin, der passer godt til grillede pølser, kylling og svinekød.

grenache, druesorter
grenache, druesorter

Grenache / Garnacha

Pinot Noir

En lettere vin med friske røde frugter, der kan være velegnet til lettere grillretter som kylling og svinekød.

pinot-noir, kendt rødvinsdrue brugt i det meste af vinverdenen
pinot-noir, kendt rødvinsdrue brugt i det meste af vinverdenen

Pinot Noir

Sangiovese

En italiensk vin med saftige frugter og krydderier, der kan være et godt match til grillede kødretter som bøffer og lam.

sangiovese
sangiovese

Sangiovese, Italiensk mester i rødvin

Petite Sirah

En intens og kraftfuld vin, der går godt sammen med krydrede og smagfulde kødretter som barbecue og bøffer.

Cabernet Franc

En vin med frugtige og krydrede karakteristika, der fungerer godt med forskellige kødretter fra okse til lam.

Cabernet Franc

Tempranillo

En spansk vin med bærfrugt og krydderier, der passer godt til grillet kød som okse, lam og svinekød.

Rioja

Tempranillo

Husk, at disse anbefalinger er generelle, og det bedste valg af rødvin afhænger mest af dine personlige præferencer og smag.

Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

maceration
Lær om vin

Maceration under vinens gæringsproces

Maceration er en yderst vigtig del af især rødvinsproduktion Maceration er rødvinens første gæringsproces. Det lyder lidt som massage, og det er ikke helt forkert.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]