Spanske retter med lam, og vinene der matcher

Pincho Moruno de Cordero

Spanske retter med lam. 7 i alt. Her er Spanien verdensmester.

Her er nogle autentiske spanske opskrifter med lam, der vil tilføje en spansk smag til dine måltider. Flere er grillretter.

Se også artiklen om vine der flugter med grillretter og nederst får du en række links til artikler om grill, Spanien og de bedste grill, hvis nu det er behovet, bør du læse dem også. Grilludstyr er kommet rigtigt langt de seneste år.

Cordero a la Riojana (Lam i Rioja)

En traditionel spansk ret fra La Rioja-regionen.
Lamkød simrer sammen med løg, hvidløg, peberfrugter, tomater og Rioja-rødvin. Det er krydret med paprika, timian og laurbærblade.
Serveres med kartoffelmos eller brød.

 

cordero-asado-a-la-riojana
cordero-asado-a-la-riojana

Rioja

Pierna de Cordero Asada (Grillet lammelår)

Marinér lammelår i en blanding af olivenolie, hvidløg, citronsaft, rosmarin, salt og peber i mindst et par timer.
Grill lammelåret over indirekte varme, indtil det er mørt og har en sprød skorpe.
Serveres med grillede grøntsager eller en frisk salat.

Pierna de Cordero Asada mynte sauce og calabasa
Pierna de Cordero Asada mynte sauce og calabasa, som er græskar

Caldereta de Cordero

En populær spansk gryderet, en lammestuvning med lammekød, kartofler, gulerødder, ærter, løg og tomater.
Simrer i en krydret bouillon, der kan omfatte safran, paprika og andre krydderier efter smag. Ofte med mynthe.
Serveres med ris eller brød.

caldereta-de-cordero-spansk lammestuvning
Caldereta-de-cordero-spansk lammestuvning

Chuletillas de Cordero al Sarmiento (Lammekoteletter med sarmiento)

Lammekoteletter marineres i olivenolie, hvidløg og rosmarin.
Grill koteletterne over sarmiento (vinstokke) eller trækul, hvilket giver en karakteristisk røget smag.
Serveres med frisk citron og grillede grøntsager.

Lomo de Cordero a la Parrilla (Grillet lammeryg). En klassisker for spanske retter med lam

Lammeryg marineres i en blanding af olivenolie, hvidløg, citronsaft, timian og rosmarin.
Grill ryggen over medium-høj varme, indtil den er mørt og gylden.
Serveres med en simpel salat eller kartoffelmos.

cordero-a-la-parrilla-un
cordero-a-la-parrilla, Grillet lammeryg yummy!

Pincho Moruno de Cordero (Lamme-spidskød)

Lamkød skæres i terninger og marineres i en blanding af olivenolie, hvidløg, spidskommen, paprika og koriander.
Træk kødet på spid og grill det, indtil det er mørt og let brunet.
Serveres med brød, tzatziki eller en spansk mojo-sauce.

Pincho Moruno de Cordero
Pincho Moruno de Cordero

Cordero al Horno (Ovnstegt lam)

Lamkølle marineres i en blanding af olivenolie, hvidløg, rosmarin, timian og citronskal.
Steges i ovnen ved lav temperatur i flere timer, indtil kødet er mørt og saftigt.
Serveres med ovnbagte kartofler eller grøntsager.

Paletilla-de-cordero-al-horno
Paletilla-de-cordero-al-horno

Disse spanske opskrifter med lam vil give dig en smag af det autentiske spanske køkken og er ideelle til at nyde med familie og venner.

Buen provecho! (God appetit!)

Dit lille påskelam

Dit lille påskelam

Vine der matcher spansk mad

Det kan jo sagtens være italienske vine, franske vine eller noget tredie, men nu kører vi den spanske lækre stil idag.

Spaniens vindistrikter afspejler 4000 års vinudvikling

Start her og så så på de spanske vinregioner, her på sitet.

Spaniens vindistrikter afspejler 4000 års vinudvikling

Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

maceration
Lær om vin

Maceration under vinens gæringsproces

Maceration er en yderst vigtig del af især rødvinsproduktion Maceration er rødvinens første gæringsproces. Det lyder lidt som massage, og det er ikke helt forkert.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]