Amarone Campo Marna Cinquecento

Amarone-Campo-Marna-Cinquecento

Campo Marna Cinquecento en kæmpe i Veneto i Amarone ligaen

Campo Marna Cinquecento er Amarone flagskibet, en ikonisk vin fra de højeste marker fra I Campi.

Kompleks med rubinrød farve, der næsten går over i sort. En vin der kunne skæres i skiver.

Intens i duft og smag med hindbær, skovjordbær og ribs. Desuden krydret med noter af kirsebær.

Kan leve meget længe, og den må forventes at blive en stor oplevelse at drikke, også om 10 år. Investeringsvin.

I Campi

Campi er grundlagt af Flavio Prà, som er en fjerde generations vinbonde. Flavio er gået stærkt op i at vælge marker (I Campi betyder ganske enkelt “markerne”) efter deres potentiale for at lave vin. Han er endt med at lave en bjerg vinproduktion. Flavio er meget experimenterende og finder metoder, som giver druetyperne mulighed for helt at udnytte deres potentiale. Næste generation er klar til at føre dette fremragende vinbrug videre. I campi´s vine mødes i vinverdenen med respekt og høje karakterer. Skal du smage top Amarone er det denne.

Vine fra Veneto

Vine fra Veneto kan vi rigtig godt lide herhjemme. Flere bøffer er serveret med en Valpolicella eller en Amarone end med de fleste andre kvalitets vinmuligheder.

Amarone er nærmest terapi. Den store, fyldige basse af en vin kan drikkes med hovedretten, – den kan skære hovedet af Chili con carne, hvis det skal være, og byde op til den bedste peberbøf, men kan også i et meditativt hjørne af tilværelsen skæres i lækre skiver helt solo nolo, og alt er godt igen.

Italiens vindistrikter

Veneto er en betydelig og stadig vigtigere vinregion i det nordøstlige hjørne af Italien. Administrativt udgør det en del af Triveneto-zonen sammen med dets mindre naboer Trentino-Alto Adige og Friuli-Venezia Giulia. Med hensyn til geografi, kultur og vinformer repræsenterer det en overgang mellem den alpine, Germano-slaviske ende af Italien, hedder det vist, og den varmere, tørrere og mere romerske del af Norditalien mod syd, som Umbrien og Toskana også er en del af.

Det lidt mindre Veneto med de lidt større vine

Veneto er lidt mindre end Italiens andre vigtigste vinproducerende regioner – Piemonte, Toscana, Lombardiet, Puglia og Sicilien – men Veneto producerer dog mere vin end nogen af ​​dem. Selvom de sydlige regioner Sicilien og Puglia i lang tid var Italiens vigtigste vinproducenter, begyndte denne balance at skifte nordover mod Veneto i sidste halvdel af det 20. århundrede. I 1990’erne blev den sydlige italienske vin lidt væk i en stadig mere konkurrencedygtig og krævende verden, mens Veneto byggede sin position på imponerende vis og fik universel anerkendelse med f.eks. Valpolicella, Amarone, Soave og Prosecco.

Med Amarone tog Veneto førertrøjen på intense rødvine

Vine fra Veneto er også dessert vine foruden de store rødvine. Men rødvinene er lokomotivet: Med frugtagtig rød Valpolicella, der supplerer sine intense Amarone- og søde Recioto-modstykker, er Veneto bevæbnet med et formidabelt arsenal af røde vine, der matcher sine forfriskende hvide, såsom Soave og mousserende Prosecco. Selvom meget af de nye vinarealer, der understøttede Venetos øgede vinproduktion, var af tvivlsom vinproduktion, er i dag mere end 25 procent af regionens vin fremstillet og solgt under DOC/DOCG-titler. Og der er stjernevin imellem som Campo.

Veneto

Italien

Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

maceration
Lær om vin

Maceration under vinens gæringsproces

Maceration er en yderst vigtig del af især rødvinsproduktion Maceration er rødvinens første gæringsproces. Det lyder lidt som massage, og det er ikke helt forkert.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]