grapes
Vinsnak og sidste nyt

Mouton Rothschild, toppen af Bordeaux

Mouton Rotschild 2016

Mouton Rothschild, toppen af Bordeaux

Château Mouton Rothschild er beliggende i Pauillac-kommunen i Medoc, 50 km nordvest for byen Bordeaux. Denne Grand Cru Classé vin er blandt de højst vurderede og prissatte vine i verden og betragtes generelt som den mest kraftfulde af alle Bordeaux. Den blev berømt, da den blev føjet til 1. ste Cru fra 1855 klassifikationen i 1973.

Mouton Rotschild 2016
Mouton Rotschild 2016

Slottet startede livet som Brane-Mouton og var blandt de bedste i Bordeaux gennem det 18. og det tidlige 19. århundrede, skønt der indrømmet var et fald i kvalitet og pris i 1840’erne. Rothschild-familien købte (og omdøbte) ejendommen i 1853 og gendannede hurtigt sit omdømme, men ikke i tide til 1855-klassificeringen af Médoc-vine, hvor Mouton kun blev placeret som en anden vækstvin. Lafite, Latour, Margaux og Haut-Brion opnåede Premier Cru Classé status. Og de har denne status allesammen stadig.

Baron Philippe de Rothschild tog roret

Baron Philippe de Rothschild tog kontrol i 1922 og indførte château-tappning i 1924, hvilket krævede opførelse af den ikoniske tøndehal. I slutningen af 2. verdenskrig indledte han også ideen med at have en kunstner hvert år til at designe etiketten. Men hans største præstation var promoveringen af Mouton i 1973 til 1. cru, som ledte til det i dag er en ikonsk vin.

Mouton Rotschild 1979

Mouton Rothschild´s vækstbetingelser og terroir

Godset omfatter 90 hektar vinmarker, hovedsageligt på grusbaseret jord, og ligger i den nordlige del af kommunen lige syd for Château Lafite Rothschild. Det meste af vingården er plantet til Cabernet Sauvignon, med 15 procent plantet til Merlot og en lille mængde Cabernet Franc og Petit Verdot. Vingården, typisk for de øverste Médoc-godser, er tæt beplantet, og den gennemsnitlige vinalder er mere end 40 år gammel. Høsten udføres manuelt, og druesaften fermenteres i egetræ. Efter gæring hviler vinen 22 måneder i ny eg inden tappning.

Mouton Rothschild fremstiller op til 350.000 flasker vin om året, inklusive den anden vin Le Petit Mouton, der blev lanceret i 1993. Den er lavet med druer fra udvalgte yngre vinstokke, vinificeres i de samme Mouton-vat og ældes i egetræ tønder. Omkring en hektar hvide druer blev plantet i de tidlige 1980’ere for at gøre den meget sjældne Aile d’Argent Bordeaux Blanc.

Læs mere om det fantastiske vinslot Mouton Rotschild og 1970 årgange her.

Vinlande

Vinrejser

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]