Barbera er Piemonte´s shooting star og lige under skyerne

Barbera vinudvalg

Barbera er Piemonte´s darling.

Barbera er en rødvin fra Italien på druen af samme navn, der stammer primært fra regionen Piemonte i det nordvestlige Italien. Barbera-druen er en af de mest dyrkede druesorter i Italien og er kendt for at producere en mørk vin ( de billige er lyse og ligegyldige) med højt syreindhold, moderat tanninindhold,  og en rig, frugtagtig smag. Barbera  er perfekt for en bjergregion som Piemonte, hvor meget af Italiens skiløb også finder sted. Den vokser nemlig fint en del lavere end Barolo og Barbaresco som gerne vil kigge over skyerne. Og så er den stadig prismæssigt opnåelig og jeg vil sige, lækker, relativt ukompliceret men en ren fornøjelse på tungen og i ganen.

Historien om Barbera

Selve druen har en lang historie, der kan spores tilbage til mindst det 13. århundrede i Piemonte-regionen. Oprindeligt blev druerne ofte brugt til at lave enkle, lette vine til lokalt forbrug. Men i løbet af det 20. århundrede er vinene blevet mere raffinerede og værdsatte både i Italien og internationalt.

Bedste vinhuse og årgange:
Nogle af de bedste vinhuse omfatter Vietti, Giacomo Conterno, Gaja, Marchesi di Barolo og Fontanafredda. Når det kommer til årgange, kan det variere fra år til år, men generelt betragtes gode årgange som f.eks. 2010, 2011, 2015 og 2016.

Madparring:
Barbera-vine er kendt for deres alsidighed, når det kommer til madparring. Deres høje syreindhold gør dem velegnede til at parre med alt fra pasta, pizza, rødt kød, grillet fjerkræ, og endda krydret mad. Derudover fungerer de også godt med oste som f.eks. Parmesan og Pecorino.

Prisleje:
Prislejet for Barbera-vine kan variere afhængigt af producenterne, årgangen og kvaliteten af vinen. Du kan finde vine, fra området der spænder fra budgetvenlige muligheder på under 75 kr. til mere eksklusive flasker, der kan dog sjældent koste over 1000 kr.  Generelt er Barbera-vine dog ofte rimeligt prissatte giver god værdi for pengene sammenlignet med nogle andre nord-italienske vine, der prismæssigt er stukket lidt  eller meget af.

Det er altid en god idé at udforske forskellige producenter og årgange for at finde den Barbera, der bedst passer til dine præferencer og budget.

Piemonte

Piemonte

Spaghetti alle Vongole

Spaghetti alle Vongole

Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

maceration
Lær om vin

Maceration under vinens gæringsproces

Maceration er en yderst vigtig del af især rødvinsproduktion Maceration er rødvinens første gæringsproces. Det lyder lidt som massage, og det er ikke helt forkert.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]