Rødvin til fisk som tun eller sværdfisk. God ide eller no go?
Kan du nyde rødvin til fisk? Selvom rødvin ikke er det normale første valg til fisk, kan der være nogle undtagelser, især hvis fisken er tilberedt med kraftig smag og saucer. Her er fem fine eksempler på fiskeretter, hvor en passende rødvin kunne være et virkeligt godt match:
Tun bøf med peberkorn og rødvinsauce, her kan du med fordel bruge rødvin til fisk:
Til denne krydrede og kraftige fiskeret kunne en medium til kraftig Pinot Noir være en interessant match. Den frugtagtige og krydrede karakter af Pinot Noir kan komplementere tunens smag og sauce.
Laks med en røget paprika eller barbecue:
En let til medium kraftig rødvin som en Grenache eller en let Shiraz kunne være et godt match til en laks tilberedt med en røget paprika- eller barbecue glasur. Disse vine har en frugtagtig karakter, der supplerer den røgede smag af fisken.
Bacalhau à Brás (Portugisisk saltet torsk med løg, kartofler og æg):
Til denne rige og krydrede torskeret kunne en portugisisk rødvin som en Douro eller en Alentejo-vin være en passende ledsager. Disse vine har ofte en robust og frugtagtig karakter, der kan stå op imod de intense smage i retten.
Laks Wellington (laks indpakket i butterdej og fyldt med spinat og ricotta):
En medium til kraftig rødvin som en Merlot eller en let til medium kraftig Pinot Noir kunne være et godt match til en laks Wellington. Disse vine har en blød og frugtagtig karakter, der kan suppleres med rigdom af smag i retten.
Rødvin til fisk: Grillet sværdfisk med en krydret chilisauce:
Til denne krydrede og kraftige fiskeret kunne en kraftig rødvin som en Syrah eller en Zinfandel ,som både er en drues navn og en vin være en interessant match. Disse vine har en intens frugtagtig karakter og krydrede noter, der kan stå op imod den krydrede chilisauce og sværdfiskens kraftige smag.
Det er vigtigt at bemærke, at vinvalg er meget subjektivt, og det er altid en god idé at prøve forskellige kombinationer for at finde ud af, hvad der bedst passer til dine personlige præferencer.
Grill fisk og skaldyr, lækker måde at tilberede havets dyr