Carmignano, engang Italiens dyreste vin

Carmignano, engang Italiens dyreste vin og stadig meget dejlig

Carmignano er en af ​​de mindre kendte DOCG lavet i den berømte Toscana vinregion i det centrale Italien. Landsbyen, som DOCG har fået sit navn fra, ligger 20 kilometer (12 miles) vest for Firenze på de østlige skråninger af Monte Albano (hjemsted for Chianti Montalbano).

Et område rigt på historie, oprindelsen kan spores tilbage så langt som i det 14. århundrede, hvor der i 1369 blev udarbejdet et dokument, der demonstrerede, at Carmignano var fire gange så dyr som enhver anden vin på den tid. I begyndelsen af ​​1700-tallet blev området etableret som en planteskole for druesorter, hvilket omfattede plantning af internationalt anerkendt Cabernet Sauvignon importeret fra Frankrig.

Carmignano var et af Italiens tidligste regulerede vinnavne, længe før landets DOC/G-system blev introduceret i slutningen af ​​1960’erne. På trods af denne historiske præcedens blev vinen optaget i Chianti-titlen (som var mere prestigefyldt på det tidspunkt) og solgt som “Chianti Montalbano”.

Det var først i 1975, efter megen lobbyisme og beslutsom handling fra flere lokale vinavlere, at Carmignano fik sin egen uafhængige DOC. Anstrengelserne blev ydermere tilbagebetalt i oktober 1990, da titlen blev forfremmet til fuld DOCG-status, øverst i Italiens officielle vinhierarki.

Den ukendte Toscana topvin

Carmignano-vine er tørre røde, baseret på en standard moderne toscansk blanding af Sangiovese (mindst 50 procent), Canaiolo Nero (op til 20 procent), Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc (10 til 20 procent hver). Vinen ligner i stilen sin mere berømte nabo Chianti, som i nyere tid også kan indeholde en procentdel af Cabernet Sauvignon.

Chianti er så mange ting, men altid dejlig

Poggio a Caiano og Carmignano, lær to nye vindistrikter at kende

Vinene produceres fra vinmarker i og omkring landsbyerne Poggio a Caiano og Carmignano. Terroiret her er ideelt til kvalitetsvindyrkning, og især for Sangiovese, takket være dens kalkrige, fritdrænende jord, varme sommerdage og kølige nætter.

Det afgrænsede vindyrkningsområde producerer også Barco Reale di Carmignano, en mere ungdommelig version af den robuste røde Carmignano, samt sød dessertvin Vin Santo di Carmignano (inklusive dens lyserøde “Occhio di Pernice”, eller “agerhøneøje”).

Dejligt med nye vinindtryk, ikke?

Se mere om Toscana som vindistrikt

Toscana

Italien

Italien

Vinsnak
Espresso machine
Mad og Vin

Espresso per favore

Hvad er rigtig espresso kaffe? Hvad er den bedste espresso kaffe og de bedste espresso cafeer i Italien. Espresso er en type kaffe, der brygges

Bonollo Grappa Italy
Vin nyt

Grappa talk

Grappa talk: Når druekvaset bliver til guld Vi har teamet op med en af Danmarks skarpeste Grappa kendere, Peter Waldorff og sender dig denne post.

Malbec druer
Druer til vin

Malbec

Malbec indtog Argentina Malbec er en druesort, der oprindeligt kommer fra Sydvestfrankrig, men den er nu bedst kendt som en af de vigtigste druesorter i

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]