Græske vinregioner fra ø til ø og naturligvis på fastlandet
Græske vinregioner af historisk betydning var blandt de første, der fik appellationsstatus. Græsk vin går jo tilbage ca. 4000 år, så der begyndte man. Der blev stillet krævende betingelser for de sorter, der skulle bruges og ofte til de højder over havet, der var nødvendige for dyrkning. Her begynder den moderne græske vinproduktion.
Onomasia Proelefseos Anoteras Piotitos (OPAP) og Onomasia Proelefseos Eleghomeni (OPE) er de to vigtigste betegnelser for kvalitetsvin i Grækenland. De dækker over henholdsvis tørre og søde vine. På det lavere niveau dækker BGB-niveauet Topikos Inos (lokal/landvin) og Epitrapezios Inos (bordvin) større områder og en bred vifte af vinstile og druesorter.
Fyldige rødvine lavet af Agiorgitiko og Xynomavro fremviser potentialet i Grækenlands oprindelige druer.
I mellemtiden er vinregionerne Naoussa, Nemea, Mantinia, Samos og øen Santorini fortsat et benchmark for resten af landet at stræbe efter.
Her er de væsentligste græske vines hjemsted
Ægæiske Øer
Attika
Central Grækenland
Kreta
Epirus
Ioniske Øer
Makedonien – Grækenland
Peloponnes
Retsina
Thessalia
Thrakien
Græsk vin er meget mere end Retsina Referencer fra Homers Iliaden og Odysseen i det 8. århundrede f.Kr. tyder på, at vinfremstilling allerede var udbredt på dette tidspunkt. Vin er også nævnt i græsk mytologi. Dionysos (vinens gud) dukker op i forskellige dele af Grækenland, som Attika og Chios. Grækenlands tumultariske historie som en del … Continue reading