Vindruer fra hele vin verdenen
Vindruer, de vigtigste røde, hvide og dessert druer
Der er faktisk 1.000 vis af druesorter. Der er trods det, vi normalt kun ser en håndfuld druesorter i supermarkedet en rig varietet i druesorter fra rødvin og hvidvin til skum og dessert.
I Østrig alene er der over 20 druesorter der er godkendt til lokal vinproduktion, heraf 4-5 som kun dyrkes i Østrig. Såkaldte endemiske vindruer, der kun vokser og dyrkes et land eller begrænset område, som den sicilianske drue Perricone. Eller Veltliner i Østrig.
At kende de vigtigste druesorter og kunne genkende dem i glasset er en af de “nemmeste” måder at lære lidt om vin. Gå efter den “rene vare”, hvis du kan mens du lærer en vindrue at kende: altså een drue per vin som Pinot Noir (kendt fra primært Bourgogne, men en verdensdrue i dag. Så snart vi er ude i 2-3 druer per vin, så er det ret meget mere krævende. Og det skal indrømmes, det sker tit 🙂