Sardinien Peak Genna Sillana

Vine fra Sardinien

Vine fra Sardinien produceres 240 km væk fra vestkysten af ​​Italiens fastland. Sardinien er den næststørste ø i Middelhavet. Sardinien dækker cirka 9300 kvadratkilometer og er næsten tre gange størrelsen af ​​det franskejede Korsika lige nord for Italien, dets nærmeste nabo mod nord og kun marginalt mindre end Italiens anden større ø, Sicilien. Øen, kendt som Sardegna for sine italiensktalende indbyggere, har tilhørt forskellige imperier og kongeriger gennem århundrederne. Dette afspejles i dets stednavne, arkitektur, sprog og dialekter og dets unikke portefølje af vindruer.

En af Italiens fem autonome regioner

Siden midten af ​​det 18. århundrede har Sardinien været en af ​​Italiens fem autonome regioner (de andre er Sicilien, Friuli-Venezia Giulia, Trentino-Alto Adige og Aostadalen), men dets adskillelse fra fastlandet har ført til en kultur og identitet noget fjernet fra den italienske mainstream. Dette afspejles i det sardinske forhold til vin. Vin er meget mindre indgraveret kulturelt og historisk der end i fastlandsregionerne, og vinproduktion og -forbrug i enhver skala har kun udviklet sig i de sidste par århundreder.

Porteføljen af ​​sorter plantet i sardinske vinmarker minder meget om dem i andre  italienske vinregioner. De tætteste vinregioner på fastlandet til Sardinien er Toscana og Lazio, og alligevel ses de nøglesorter, der bruges i disse to (Sangiovese, Montepulciano, Barbera, Trebbiano), næsten ingen steder i øens vinmarker. I stedet finder man sorter af fransk og spansk oprindelse, eksemplificeret ved Grenache (kaldet Cannonau her), Carignan (og dens tydelige klonvarianter Bovale di Spagna og Bovale Grande) og Cabernet Sauvignon.

Malvasia og Vermentino og Cannonau er store druer her

De mest “italienske” sorter her er Malvasia og Vermentino, men selv Vermentino kan kun lige betragtes som italienske, idet de er mere plantet på Korsika og det sydlige Frankrig – ofte under navnet Rolle – end i sit hjemland, Liguria. Muscat Blanc (Moscato Bianco), der er allestedsnærværende rundt omkring Middelhavet, bidrager yderligere til den sardinske vinavls Middelhavsfølelse.

Bortset fra de bedre kendte druesorter, der er nævnt ovenfor, bruger øen flere  ret eksklusive sorter, herunder Torbato, Semidano, Niederra, Nuragus, Monica og Nasco. De tre sidstnævnte er fremvist i deres egne sort-specifikke DOC’er, alle fra Cagliari.

Sardinien har flere DOC- og IGT-titler end Calabrien og Basilicata tilsammen!

Den italienske kærlighed til komplekst bureaukrati er tydeligt synlig på Sardinien, som har flere DOC- og IGT-titler end Calabrien og Basilicata tilsammen, på trods af at den har den laveste vinproduktion pr. Hektar i enhver italiensk vinregion. Vinavl er en minoritetsvirksomhed på Sardinien på trods af generøse økonomiske incitamenter fra regeringen. Kun en lille procentdel af øens land er overgivet til vinstokke, og der ser ud til at være lille drivkraft for at udnytte øens naturligt vinvenlige klima og landskab.

Det er en lille håndfuld vinproducenter, der fremstiller de bedste vine fra Sicilien

Heldigvis skaber en håndfuld producenter vine af høj kvalitet, som gradvist vinder international anerkendelse. Størstedelen af ​​de sardinske vinmarker ligger på den vestlige side af øen, hvilket også er, hvor dens mest stedspecifikke DOC’er findes. De strækker vestkysten og løber fra syd til nord: Carignano del Sulcis, Vernaccia di Oristano, Malvasia di Bosa og Alghero. Selv den store Cagliari DOC, der dækker en god del af øens sydlige halvdel, er stærkt partisk mod vestkysten. Undtagelsen fra denne vestlige bias er Vermentino di Gallura, øens eneste DOCG, hvis afvandingsområde dækker øens nordøstlige hjørne. Men de mest kendte appelleringer til mange drikkere er sandsynligvis de ø-dækkende DOC’er Cannonau di Sardegna og Vermentino di Sardegna.

Øen har det bedste terroir for nye store vine fra Sardinien

Sardiniens terroir er fuld af løfter om yderligere ekspansion. Kombinationen af ​​bakker og sletter, kystregioner og indre områder tilbyder nyttig mangfoldighed af topografi og mesoklimater. For at fremme disse fordele varierer de tilgængelige jord og bedrocks fra granit, kalksten og sandsten til mineralrige ler og frit drænet sand og grus. Beliggende mellem 38 og 41 grader nord ligger øen ved den sydlige kant af europæisk vinavl, men takket være de kølende virkninger af Middelhavet er det maritime klima her mere tilgivende end i andre regioner på denne breddegrad (f.eks. Grækenland og Tyrkiet).

Intro til italiensk vin

Alle vinregioner i Italien

Vine i Italien

Abruzzo
Apulien
Basilicata
Calabrien
Campanien
Emilia-Romagna
Friuli-Venezia Guilia
Lazio
Liguria
Lombardia
Marches
Molise
Piemonte
Sardinien
Sicilien
Trentino-Alto Adige
Toscana
Umbrien
Valle d’Aosta
Venet0

Bedste vine fra Sardinien

Bedste vine fra Sardinien

Andre vinlande
Alle vinområder i Italien. Piemonte

Italien

Vine fra Italien, verdens største vinproducent. Og Italien er også det land med den største varietet i druer, vine og vinfremstillings metoder. I Italien leverer

Vine fra Frankrig

Frankrig

Vine fra Frankrig er stadig tres charmante Vine fra Frankrig Vine fra Frankrig har stadig suveræn kvalitet, bla. vist med at have verdens dyreste vine

Spanske vine

Spanien

Vine fra Spanien er i utrolig vækst. Det er innovation, når det er bedst. Det er uomgængeligt, at vinproducenterne i Spanien de sidste år har

Australien. Barossa-Unique-Tours

Australien

Australske vine udfordrer europæisk vin hver dag Australien er et vigtigt vinproducerende land, både med hensyn til kvalitet og omfanget af dets vinøkonomi. Vi ser

vine fra argentina

Argentina

Argentina er et fremtrædende vinproducerende land, der har en lang historie med vinfremstilling, der går tilbage til det 16. århundrede. Landet er den femtestørste vinproducent

Danmark

Vine fra Danmark er stadig et nyt, utroligt kapitel i vinhistorien med pionerer og enthusiaster i hele landet, der ofte risikerer hele butikken og pensionen

Chile et stort vinland

Chile

Chile er et af verdens førende vinproducerende lande. Chile er et af verdens førende vinproducerende lande, med en rig historie inden for vinfremstilling, der går

England

Vinproduktionen i England har taget fart i de senere år, hvor landets kølige og moderate klima har vist sig ideelt til dyrkning af visse druesorter.

Winetalk i Grækenland

Grækenland

Grækenland Grækenland har en rig historie og tradition for vinproduktion, som går tusindvis af år tilbage. Her er nogle af de mest kendte græske vine

Sake fra Japan, ofte omtalt som "risvin," er en århundreder gammel alkoholisk drik, dybt forankret i japansk historie og kultur.

Japan

Vine fra Japan Vin, Sake og mad fra Japan Japan er kendt for sin rige kulinariske kultur, hvor tradition og innovation går hånd i hånd.

new-zealand

New Zealand

New Zealand vin terroir og klima er perfekt New Zealand er en lille vin producent med et stort respekteret navn. Vinregioner i New Zealand producerer

portugal, Porto og Duoro

Portugal

Vine fra Portugal. Vine fra Portugal som naturligvis portvine, den perfekte ledsager til en solnedgang, en lækker desssert eller høj cigarføring, men gode peanuts er 

Constantia i Sydafrika

Sydafrika

Vine fra Sydafrika har vi nydt i mange år Vine fra Sydafrika er ofte til en fair pris og som oftest i en god kvalitet.

Tyskland

Vine fra Tyskland er berømte for Riesling i verdensklasse produceret i Mosel-region – og meget mere Tyske vine har foretaget et kæmpespring fremad. I det

vine fra usa

USA

Vine fra USA sælger som aldrig før. En af ​​verdens bedste vinproducerende nationer. Vine fra USA sælger som aldrig før. En af verdens bedste vinproducerende

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]