Vinsnak for os der elsker vin
Vinsnak fra hele verden er hyggeligt, og giver vinoplevelsen dybde og glæde.
“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin eller roaste den lidt. Det er hyggeligt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her. Vin er videnskab og lidenskab.
Artikler om vin, spiritus og andre drikkevarer

Kinaradise er et monster til dips og tilbehør som til Saké
Kinaradise (Daikon) Det her er en stærk fætter, som får vore små radiser til at smage af – tæt på ingenting. Kineserne og japanerne for

Vild med vildsvin?
Vildsvineragout: En smagfuld tradition fra de dybe skove. Vildsvineragout er en af de mest ikoniske simreretter, der findes, især i de skovrige regioner i Europa.

Steak frites er det franske bistro køkkens ubestridte vinder
Steak frites er fransk bistro når det er bedst Steak frites er en simpel, men lækker fransk klassiker, der kan tilberedes på mange måder. Her

Anthony Bourdain – En kendt TV gourmand med global appetit
Anthony Bourdain – En gourmand og en kulturel brobygger “Good food is very often, even most often, simple food.” – Anthony Bourdain Anthony Bourdain var

Her kan du købe østers
Her kan du købe østers. Hvor kan du købe østers? Østers deler vandene, pardon the pun. Du elsker eller hader den lille slimede fætter. Men

Østers fra hele verden: en global delikatesse
Østers: En Kulinarisk Delikatesse Gennem flere 1000 år Østers har i flere 1000 år været betragtet som en udsøgt delikatesse, og deres historie går tilbage

Le Rustique Tomme Fumée
Le Rustique Tomme Fumée Le Rustique Tomme Fumée er en type ost, der stammer fra Frankrig. Her er nogle oplysninger om den samt anbefalinger til,

Helstegt kylling meget nemmere bliver det ikke.
Grundopskrift på helstegt kylling i ovn Kylling i ovn er basic food, men også søndagsmad som i klassisk kylling med agurkesalat osv. Ikke et øje

La Dolce vita med Sprød salat og Gorgonzola ost.
Sprød salat og Gorgonzola ost. Er det påske desserten? En populær ret er en frisk, sprød salat, måske Frisée salat med sprøde æbler, valnødder og

Dit lille påskelam
To forslag til påskelam på bordet Til påske er det traditionelt at spise et lille påskelam i mange kulturer, især i kristne traditioner, hvor det

Spanske retter med lam, og vinene der matcher
Spanske påskeretter med lam. 7 i alt. Her er Spanien verdensmester. Her er nogle autentiske spanske opskrifter med lam, der vil tilføje et spansk touch

Bergamo er et Foodies hang-out
Bergamo er et sandt Foodies hang-out Bergamo, en charmerende by i Lombardiet i det nordlige Italien, har en rig kulinarisk tradition, der afspejler regionens historie
Er vin en lidenskab eller videnskab?
Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende somelier uddannelse. Det er også en konkurrence sport. Eller det læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, kan du drikke investeringen.
Vinrejser skriver vi også om
Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.
Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.
Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.
Vinlande
Klik Vinlande og se de mange relevante vinlande. Inklusive Danmark.