Vinsnak for os der elsker vin og mad
Vinsnak fra hele verden er hyggeligt, og giver vinoplevelsen dybde og glæde.
“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin eller roaste den lidt. Det er hyggeligt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her. Vin er videnskab og lidenskab.
Artikler om vin, spiritus og andre drikkevarer

Retter med Rucola. Den sprøde sunde salat kræver sin vin
Retter med Rucola, et fantastisk alternativ til blid salat og vinen til. Rucola står flot i egen ret, ingen tvivl om det. Lidt olivenolie, citron,

Burrata – blød luksus fra Syditalien og vinene til
Burrata – den cremede luksus ost fra Syditalien Burrata fra Syditalien, nærmere bestemt Apulien er en af Italiens mest forførende oste. Udefra ligner den en

Burrata er Italiens berømte ost fra Apulien
Burrata – den cremede luksus fra Syditalien Burrata er Italiens berømte ost fra Apulien og en af Italiens mest forførende oste fra Italiens hæl og

Mascarpone kan lidt det hele
Mascarpone er den italienske kamæleon af en ost Mascarpone er en af Italiens mest alsidige oste – blød, cremet og så neutral, at den kan

Engelske oste fra Cheddar til Stilton
England og Stilton? Say no more! Engelske oste fra Cheddar til Stilton har ofte en lang historie og dybe rødder i lokale traditioner. Fra bløde

Hummer og vin
Hummer – En gastronomisk guide til havets konge Hummer har i århundreder været betragtet som en kulinarisk delikatesse. Fra luksusmiddage i Paris til nyde-selv-aftener ved

Hummer på grillen
Grillet hummer med hvidløgsmør Grillet hummer med hvidløgsmør er den ultimative sommerluksus og en sand smagsoplevelse for alle, der elsker skaldyr. Det søde, saftige hummerkød

Chianti mod Brunello, de to toscanske vingiganter
Chianti vs Brunello – To toscanske duellanter Toscana er hjemsted for nogle af verdens mest ikoniske rødvine – og to navne skiller sig ud: Chianti

Lær at lave mad i Dordogne
Lær at lave mad i Dordogne Lær at lave fransk mad i Dordogne, hvis du kunne tænke dig et fransk strejf i køkkenet? Og vinene

Vinrejser til Portugal
Vinrejser til Portugal – Fra portvinens rødder til Vinho Verde og Douro-dalen Vinrejser til Portugal byder på en enestående oplevelse i et af Europas mest

Dansk vin er på vej frem i et af de helt store vineventyr
Dansk vin er på vej frem – Alt om dansk vinproduktion og kvalitet Dansk vin er på vej frem til anerkendelse og meget større slag

And på fransk med franske vine og opskrifter. Det smager himmelsk
Canard – Franske andespecialiteter, opskrifter og vine And – eller Canard på fransk – er en gastronomisk skat i Frankrig. Fra rustikke retter i Sydvestfrankrig
Er vin en lidenskab eller videnskab?
Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende somelier uddannelse. Det er også en konkurrence sport. Eller det læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, kan du drikke investeringen.
Vinrejser skriver vi også om
Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.
Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.
Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.
Vinlande
Klik Vinlande og se de mange relevante vinlande. Inklusive Danmark.