Vinsnak for os der elsker vin
Vinsnak fra hele verden er hyggeligt, og giver vinoplevelsen dybde og glæde.
“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin eller roaste den lidt. Det er hyggeligt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her. Vin er videnskab og lidenskab.
Artikler om vin, spiritus og andre drikkevarer
Five spice er en genial 5 i 1 asiatisk kryderiblanding
Five spice: En introduktion til de fem klassiske krydderier i kinesisk køkken Five spice er en ikonisk krydderiblanding, der er en hjørnesten i det kinesiske
Lechon Kawali: En Filippinsk Delikatesse
Lechon Kawali: En Filippinsk Delikatesse Lechon Kawali er en elsket ret fra Filippinerne, kendt for sin sprøde tekstur og saftige smag. Denne delikatesse er en
Vietnamesisk flæskesteg, sprød og nu i tern
Vietnamesisk flæskesteg – eller “thịt quay”, meget anderledes? Når vi tænker på flæskesteg, er det ofte sprøde svær, brun sovs og rødkål, der dukker op.
Pasta Cacio e Pepe
Pasta Cacio e Pepe: Den Perfekte Italienske Klassiker Pasta Cacio e Pepe er en af de mest ikoniske retter fra det romerske køkken. Denne enkle,
Cantucci er Italienske lækre mandelkager, og Vin Santo vil gerne med
Cantucci og Vin Santo er et match in heaven. Cantucci, Italiens berømte mandelkager, er en af de mest solgte toscanske delikatesser. Navnet cantuccio kommer af
Østers og champagne, et par der holder hele livet
Østers og champagne, a match in heaven Østers og champagne er det perfekte match: enkelt, elegant, eksklusivt. Få historien her om bobler og østers sammen
Confit de canard
Confit de Canard et brilliant alternativ til flæskesteg til jul Confit de Canard (andekonfit) er en fransk delikatesse og en populær ret, især omkring juletid.
Det italienske julekøkken med et par gedigne overraskelser
Det italienske julekøkken og abbondanza ad libitum Det italienske julekøkken er et af de lækreste og mest værdsatte i verden. I julen, som det sker
Nigiri Sushi
Nigiri Sushi: Hvad er den variation af sushi og historien bag? Nigiri sushi er en berømt og klassisk japansk ret, der består af små håndformede
Stærke oste, her er nogle du måske ikke kender?
Stærke Oste fra Europa Stærke oste fra Europa har et ry for intense smagsoplevelser og komplekse umami agtige aromaer, der appellerer til dem, der værdsætter
Kikærter, de er pænt sunde og lækre
Kikærter er en utrolig alsidig ingrediens, der kan løfte dine salater med deres nøddeagtige smag og tilfredsstillende tekstur. Her er nogle lækre måder at bruge
Er vin en lidenskab eller videnskab?
Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende somelier uddannelse. Det er også en konkurrence sport. Eller det læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, kan du drikke investeringen.
Vinrejser skriver vi også om
Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.
Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.
Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.
Vinlande
Klik Vinlande og se de mange relevante vinlande. Inklusive Danmark.