Vinsnak for os der elsker vin
Vinsnak fra hele verden er hyggeligt, og giver vinoplevelsen dybde og glæde.
“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin eller roaste den lidt. Det er hyggeligt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her. Vin er videnskab og lidenskab.
Artikler om vin, spiritus og andre drikkevarer

Chianti mod Brunello, de to toscanske vingiganter
Chianti vs Brunello – To toscanske ikoner i duel Toscana er hjemsted for nogle af verdens mest ikoniske rødvine – og to navne skiller sig

Lær at lave mad i Dordogne
Lær at lave mad i Dordogne Lær at lave fransk mad i Dordogne, hvis du kunne tænke dig et fransk strejf i køkkenet? Og vinene

Vinrejser til Portugal
Vinrejser til Portugal – Fra portvinens rødder til Vinho Verde og Douro-dalen Vinrejser til Portugal byder på en enestående oplevelse i et af Europas mest

Dansk vin er på vej frem i et af de helt store vineventyr
Dansk vin er på vej frem – Alt om dansk vinproduktion og kvalitet Dansk vin er på vej frem til anerkendelse og meget større slag

And på fransk med franske vine og opskrifter. Det smager himmelsk
Canard – Franske andespecialiteter, opskrifter og vine And – eller Canard på fransk – er en gastronomisk skat i Frankrig. Fra rustikke retter i Sydvestfrankrig

Bedste rødvine til maden og prisen
Bedste rødvine til maden – 7 rødvine i best buy klassen At finde de bedste rødvine til maden er ikke bare et spørgsmål om smag

Kinaradise er et monster til dips og tilbehør som til Saké
Kinaradise (Daikon) Det her er en stærk fætter. Kinaradisen får vore små radiser til at smage af – tæt på ingenting. Kineserne og japanerne for

Vild med vildsvin?
Vildsvineragout: En smagfuld tradition fra de dybe skove. Vildsvineragout er en af de mest ikoniske simreretter, der findes, især i de skovrige regioner i Europa.

Steak frites er det franske bistro køkkens ubestridte vinder
Steak frites er fransk bistro når det er bedst Steak frites er en simpel, men lækker fransk klassiker, der kan tilberedes på mange måder. Her

Anthony Bourdain – En kendt TV gourmand med global appetit
Anthony Bourdain – En gourmand og en kulturel brobygger “Good food is very often, even most often, simple food.” – Anthony Bourdain Anthony Bourdain var

Her kan du købe østers
Her kan du købe østers. Hvor kan du købe østers? Østers deler vandene, pardon the pun. Du elsker eller hader den lille slimede fætter. Men

Østers fra hele verden: en global delikatesse
Østers: En Kulinarisk Delikatesse Gennem flere 1000 år Østers har i flere 1000 år været betragtet som en udsøgt delikatesse, og deres historie går tilbage
Er vin en lidenskab eller videnskab?
Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende somelier uddannelse. Det er også en konkurrence sport. Eller det læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, kan du drikke investeringen.
Vinrejser skriver vi også om
Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.
Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.
Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.
Vinlande
Klik Vinlande og se de mange relevante vinlande. Inklusive Danmark.