Vinsnak for os der elsker vin
Vinsnak fra hele verden er hyggeligt, og giver vinoplevelsen dybde og glæde.
“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin eller roaste den lidt. Det er hyggeligt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her. Vin er videnskab og lidenskab.
Artikler om vin, spiritus og andre drikkevarer

Yorkshire Pudding er det en dessert eller engelsk grevskab?
Yorkshire Pudding: Historien, Traditionen og Hvordan Den Laves Yorkshire pudding er en klassisk britisk ret, der ofte serveres som tilbehør til en traditionel søndagsmiddag, især

Endelig noget ikke italiensk mad: Roastbeef, når den er perfekt
Roastbeef holder for altid som klassisk fest og søndagsmad Den perfekte roastbeef handler om en kombination af god udskæring, korrekt krydring og en nænsom tilberedning,

Stjerneanis. Krydderier fra Kina
Stjerneanis: En eksotisk smagsgiver med dybde Stjerneanis er et aromatisk krydderi, der er kendt for sin stærke og søde smag med en karakteristisk lakridsnote. Det

Indonesisk mad: En smagsfuld rejse ud over rijsttafel
Indonesisk mad: En smagsfuld rejse ud over rijsttafel Indonesisk mad er en livlig og mangfoldig kulinarisk tradition, formet af århundreders handel, migration og lokal opfindsomhed.

Indisk mad: En harmoni af velsmag og vinparringer
Indisk mad: En harmoni af smag og vinparringer Indisk mad er en mangfoldig kulinarisk tradition, der afspejler landets rige historie, varierede geografi og dybe kulturelle

Five spice er en genial 5 i 1 asiatisk kryderiblanding
Five spice: En introduktion til de fem klassiske krydderier i kinesisk køkken Five spice er en ikonisk krydderiblanding, der er en hjørnesten i det kinesiske

Lechon Kawali: En filippinsk og asiatisk delikatesse
Lechon Kawali: En Filippinsk Delikatesse Denne delikatesse er en variation af den traditionelle lechon, der normalt består af en hel grillet pattegris. I modsætning til

Vietnamesisk flæskesteg, sprød og nu i tern
Vietnamesisk flæskesteg – eller “thịt quay”, meget anderledes? Når vi tænker på flæskesteg, er det ofte sprøde svær, brun sovs og rødkål, der dukker op.

Pasta Cacio e Pepe
Pasta Cacio e Pepe: Den Perfekte Italienske Klassiker Pasta Cacio e Pepe er en af de mest ikoniske retter fra det romerske køkken. Denne enkle,

Cantucci er Italienske lækre mandelkager, og Vin Santo vil gerne med
Cantucci og Vin Santo er et match in heaven. Cantucci, Italiens berømte mandelkager, er en af de mest solgte toscanske delikatesser. Navnet cantuccio kommer af

Østers og champagne, et par der holder hele livet
Østers og champagne, a match in heaven Østers og champagne er det perfekte match: enkelt, elegant, eksklusivt. Få historien her om bobler og østers sammen
Er vin en lidenskab eller videnskab?
Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende somelier uddannelse. Det er også en konkurrence sport. Eller det læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, kan du drikke investeringen.
Vinrejser skriver vi også om
Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.
Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.
Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.
Vinlande
Klik Vinlande og se de mange relevante vinlande. Inklusive Danmark.