Barolo Cerretta

Barolo Cerretta 2016

Barolo Cerretta DOCG 2016: Rejsen til Storhed og Power

Cerretta´s betydning blandt de store Barolo cru blev markant påvirket af Roberto Conterno´s opkøb af en parcel i 2008. I dag er Cerretta en af de mest omtalte crus i regionen, kendt for sin statur og kraft. Brandini´s lejede parcel indtil 2021, vender direkte mod syd på en stejl skråning, mens den nye parcel fra 2021 og fremefter vender mod vest og let mod nord. Begge steder producerer vine, der repræsenterer Serralunga-terroiret med klassiske krydrede og kraftige noter samt stærke tanniner og struktur, men med Bagnasco´s bløde touch, der udviser en elegance sjældent set fra dette cru i ung alder.

På grund af tendensen til fasthed og struktur laves høsten fra Cerretta delvist med afstilkning og i en anden tank med hele klaser. Efter omkring tre uger med gæring, tappes vinen og skindene presses. Vinene blandes derefter og lagres i 18-20 måneder i store slaviske egetræsfade uden omstikning indtil aftapning.

Barolo Village
Barolo Village

Smagsbeslægtet med Volnay og Nuits-Saint-Georges

En elegant og velpoleret brut, beslægtet med den mineralrige og strukturerede nordlige side af Burgourgne´s Volnay eller den nordlige ende af Nuits-Saint-Georges med mere jernnæve end fløjsblød handske. Cerretta er måske bedst serveret efter lidt tid åben – en time med små smagsprøver undervejs ville betale sig; selvom med disse forfinede aromaer, der ligner en stor Bourgognes subtilitet, vil dekantering fremelske nogle aromatiske højdepunkter. Normalt mere krydret end sød afslører Brandini´s fortolkning i sin ungdom antydninger af jordbær, kirsebær og sød rabarber med stærkere noter af rød lakrids, anis og klassisk Nebbiolo-sød tjære. Den er altid mere rustik end aristokratisk sammenlignet med de andre i Brandini´s Barolo-sortiment og endda lidt mere orange i farve og beskedent blomstrende—skævende mod appelsinblomst og tørret rose—overrasker den med øjeblikkelig tiltrækning i sin ungdom uden nogen indikation af, at den ikke vil stå tidens prøve, hvilket er at forvente fra dette imponerende cru.

Cerretta Barolo DOCG 2016 er et mesterværk skabt af Roberto Conterno

Cerretta Barolo DOCG 2016 er et mesterværk skabt af Roberto Conterno, der med sit visionære køb i 2008 har placeret Cerretta som en perle blandt Barolos crus. Brandini-familien, der lejer parcellen, har formået at bringe det bedste ud af denne unikke jord. Vinens kombination af styrke og elegance gør den til en fornøjelse for kenderen og lover en forbløffende modningspotentiale.

Barolo 2016 – Århundredets bedste årgang?

Barolo 2016 – Århundredets bedste årgang?

Se også: Ratti Barolo Serradenari 2019

Ratti Barolo Serradenari 2019

Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

maceration
Lær om vin

Maceration under vinens gæringsproces

Maceration er en yderst vigtig del af især rødvinsproduktion Maceration er rødvinens første gæringsproces. Det lyder lidt som massage, og det er ikke helt forkert.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]