Svampe og champignion risotto

Svampe risotto, perfekt til Ripasso og Amarone

Svampe og champignon risotto kan være baseret på champignon eller Carl Johann eller andre lækre svampe. Her kommer en lille opskrift, måske senere flere på Champignon og svampe risotto. En italiensk klassiker, der passer så fint til italienske vine, både hvide og også rødvine som Ripasso og Amarone fra Valpolicella. Der er lige så mange varianter på retten som der er Italiens regioner. Primo 2022 vil vi skrive om ris fra Italien, fra bla. Po sletten i Norditalien. De har 1. cru ris. Ny gourmet verden for de fleste. De er også Italiens største ris producent.

Kammertonen gælder også italiensk mad

Det handler mere om at ramme tonen, når vi laver italiensk mad: Hvad ville en italiener finde velsmagende, når du laver mad til dem,for de har brugt over 1000 år på at komme til de rigtige resultater. Hvis du inviterede ham/hende, kan de ikke skjule deres begejstring eller det modsatte. De er åbne og positive, men smider du en “dansk wienerpølse eller andet fremmedlegeme” ind i retten, kunne de finde på at se det som en fornærmelse, me 2.

Risotto med svampe og parmiggiano
Risotto med svampe og parmigiano ost

Risotto ja, men hvilken pasta?

I denne opskrift kan du bruge Pappardelle pasta  og montere Risottoen på pastaen du har lavet i rundkreds på tllerkene, bare navnet Pappardelle  gør dig sikkert glad. Det er  er en stor og bred pasta, der minder om fettuccine. Den friske type er 2-3 cm bred og kan have krusede kanter. Tør pappardelle med æg har til gengæld lige sider. Navnet stammer fra det italienske verbum “pappare”, at slubre. Lad os slubre videre….

Opskriften på risotto med svampe

Rens og hak 2 løg og måske 1-2 fed hvidløg og lad dem svitse i en gryde med 20-50 gr. smør. Tilsæt ris og sauter i yderligere 2-4 minutter, indtil riskornene er gennemsigtige.

Hæld derefter hvidvinen i og fortsæt med at røre for at koge alkoholen ud af vinen. Lidt æv, men betragt det som et offer til italiensk mad 🙂 Begynd på dette tidspunkt at tilføje varm okse eller hønse/bouillon, en skefuld ad gangen, og rør ofte. Tilsæt mere bouillon efter behov, indtil risene er kogt “al dente”. Det betyder med lidt bid, ikke 1/2 rå ikke overkogte.

Rens og skær i mellemtiden porcini-svampene eller champignon eller næsten en af alle andre mad svampe i skiver. Svits herefter det ene hvidløgsfed i 20 gr smør, tilsæt svampene og kog ved høj varme i 2-3 minutter, smag til med salt og peber, drys med hakket persille.

Ved afslutningen af tilberedningen tilsættes champignonerne og endnu en knytnæve persille til risene, og lad det koge de sidste par minutter mere.

Sluk for varmen, rør det resterende smør i og server med revet parmesanost og friskkværnet peber.

God appetit!

Vine du drikker til Champignon risotto

Valpolicella Regionen

 

Vinsnak
Espresso machine
Mad og Vin

Espresso per favore

Hvad er rigtig espresso kaffe? Hvad er den bedste espresso kaffe og de bedste espresso cafeer i Italien. Espresso er en type kaffe, der brygges

Bonollo Grappa Italy
Vin nyt

Grappa talk

Grappa talk: Når druekvaset bliver til guld Vi har teamet op med en af Danmarks skarpeste Grappa kendere, Peter Waldorff og sender dig denne post.

Malbec druer
Druer til vin

Malbec

Malbec indtog Argentina Malbec er en druesort, der oprindeligt kommer fra Sydvestfrankrig, men den er nu bedst kendt som en af de vigtigste druesorter i

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]