Fasolatha suppen er god hele året

Fasolatha – lækker græsk suppe med hvide bønner, græsk mad når det bedst

Fasolatha suppen fra Grækenland er god hele året, men måske især nærende om vinteren

Fasolatha suppen fra Grækenland er en af de mest foretrukne vinterretter i Grækenland. Det er en tyk og cremet hvid bønne- og tomatsuppe. Lækkert og nærende, nemt at lave fra bunden med friske basale ingredienser. Denne gammeldags græske suppe er lavet på komfuret ved hjælp af tørrede hvide bønner, der har ligget i blød natten over.

Grækerne laver aldrig mad med dåsebønner i Grækenland. Jeg har faktisk heller aldrig stødt på dem hos en købmand. Bortset fra  måske de store sorte  bønner, der allerede er kogt i en tomatsauce. Grækerne er meget traditionelle, når det kommer til madlavning i Grækenland. Og de tror virkelig, at noget, der er kogt fra bunden, altid er sundere. Nu er det eneste problem med tørrede bønner, at de kræver ret lang tid (op til et par timer) at stå i blød for at begynde at lave mad. Men du behøver jo ikke at nedstirre dem i to timer for at få at de trækker vand og få dem møre. Men ventetiden er det værd, bare læg dem i vand, og gør noget andet, løb en tur, træk en vin op og vend tilbage. De kan også sagtens stå fra morgen til aften.

Flere græske madforslag

Flere græske retter: Moussaka

Vinsnak
Espresso machine
Mad og Vin

Espresso per favore

Hvad er rigtig espresso kaffe? Hvad er den bedste espresso kaffe og de bedste espresso cafeer i Italien. Espresso er en type kaffe, der brygges

Bonollo Grappa Italy
Vin nyt

Grappa talk

Grappa talk: Når druekvaset bliver til guld Vi har teamet op med en af Danmarks skarpeste Grappa kendere, Peter Waldorff og sender dig denne post.

Malbec druer
Druer til vin

Malbec

Malbec indtog Argentina Malbec er en druesort, der oprindeligt kommer fra Sydvestfrankrig, men den er nu bedst kendt som en af de vigtigste druesorter i

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]