Fasolatha suppen er god hele året

Fasolatha suppen fra Grækenland er god hele året, men måske især nærende om vinteren​

Fasolatha suppen fra Grækenland er en af de mest foretrukne vinterretter i Grækenland. Det er en tyk og cremet hvid bønne- og tomatsuppe. Lækkert og nærende, nemt at lave fra bunden med friske basale ingredienser. Denne gammeldags græske suppe er lavet på komfuret ved hjælp af tørrede hvide bønner, der har ligget i blød natten over.

Grækerne laver aldrig mad med dåsebønner i Grækenland. Jeg har faktisk heller aldrig stødt på dem hos en købmand. Bortset fra  måske de store sorte  bønner, der allerede er kogt i en tomatsauce. Grækerne er meget traditionelle, når det kommer til madlavning i Grækenland. Og de tror virkelig, at noget, der er kogt fra bunden, altid er sundere. Nu er det eneste problem med tørrede bønner, at de kræver ret lang tid (op til et par timer) at stå i blød for at begynde at lave mad. Men du behøver jo ikke at nedstirre dem i to timer for at få at de trækker vand og få dem møre. Men ventetiden er det værd, bare læg dem i vand, og gør noget andet, løb en tur, træk en vin op og vend tilbage. De kan også sagtens stå fra morgen til aften.

Flere græske madforslag

Flere græske retter: Moussaka

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]