Foie Gras, vidunderlig og udskammet fransk gåse og andelever

Grey foie gras geese walking to their goose house on a traditional goose farm near Sarlat, Perigord, Dordogne region, France.

Foie gras udskældt, men uimodståelig fransk mad

Grå foie gras gås på gåsefarm i Dordogne. Det franske køkken, når det er lidt udskældt.

Foie Gras i hvidløgssmør. Klassiker i det franske køkken

Foie Gras i hvidløgssmør. Klassiker i det franske køkken

Det er den franske delikatesse, som alle elsker at hade. “fed lever” (gras) fremstilles ved at fodre ænder og gæs med store mængder korn i ugerne før de slagtes, en proces kendt som tvangsfodring for at opnå, at deres lever vokser. Producenter siger, at det er en videreførelse af en naturlig overlevelsesteknik, hvor gæssene kan overspise i perioder for at have mad nok til senere, mens aktivister ser det som et misbrug af dyrerettigheder.

Detektor fra DR lavede en udsendelse om fois gras og konstaterede, at dyrene ikke led overlast. Interessant læsning.

Uden at droppe denne yderst delikat råvare, værdsætter franskmændene fortsat gåselever på toast, ristet som vist og i andre opskrifter og varianter. Smagen fejler intet. Etikken er op til dig.

Sauternes baseret på den utrolige drue Semillon opnår nogle af verdens højest vinpriser, men har du 230 kr. kan vi også hjælpe.
Vinsnak
Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato, en ægte italiensk klassiker

Vitello Tonnato, den klassiske Middelhavs delikatesse Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som Vitello Tonnato. Denne klassiske Middelhavsret,

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Hummer Thermidor
Mad og Vin

Hummer er yummy

Hummer er klassisk sea-food til en mørk Stout eller brusende bobler Dyk ned i en fest af hummer  klassiske opskrifter fra det bedre køkken og

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]