Franske retter med rødvin

boeuf-bourguignon

Franske retter med rødvin fra Coq au Vin til Bouef Bourgignon

Franske retter med rødvin; Oversigts listen udvikles løbende:

Coq au Vin

Aldrig har en hane haft det bedre end når den simrer i herlig rødvin. Kødet  farves rosa. Alt er godt for en stund.

Coq Au Vin fra Bornholm til Languedoc

Coq Au Vin, læg en hane i rødvin og vent på miraklet Coq au Vin er en af mange traditionelle franske opskrifter, der  blev opfundet af nødvendighed som en opfindsom og nødvendig måde at få billig mad til at smage bedre og strække længere. Naturligvis via the magic ingredience ofte rødvin. Dette er også tilfældet … Continue reading

Boeuf Bourguignon, hæld 1/2 flaske Bourgogne i, drik resten som trøst.

Boeuf Bourguignon

Når vi taler franske retter med rødvin, så kommer vi ikke uden om Boeuf Bourgignon.  Det er en af de rigtige franske signatur retter.

Boeuf Bourgignon intro til den herlige ret med klassisk opskrift

Boeuf Bourguignon, hæld 1/2 flaske Bourgogne i, drik resten som trøst.

Boeuf Bourguignon, komplet med vinforslag og opskrift Boeuf Bourguignon er en rig og varieret gryderet, der kommer fra Frankrigs Bourgogne-region, en af de mest formemme rødvins regioner i Frankrig. En robust rød Bourgogne vin på de bløde druen Pino Noir  er rettens hovedaktør (du behøver ikke en topvin fra områet), der hældes i med passende … Continue reading

Se  franske rødvine fra winetalk.

Rejser til Frankrig

Bedste steder at besøge i Frankrig

Boeuf Bourguignon, hæld 1/2 flaske Bourgogne i, drik resten som trøst.

Foie Gras, vidunderlig og udskammet fransk gåse og andelever

Foie Gras, vidunderlig og udskammet fransk gåse og andelever

Cassoulet er bønner, gås, pølser i en jerngryde

Cassoulet er bønner, gås, pølser i en jerngryde

Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

maceration
Lær om vin

Maceration under vinens gæringsproces

Maceration er en yderst vigtig del af især rødvinsproduktion Maceration er rødvinens første gæringsproces. Det lyder lidt som massage, og det er ikke helt forkert.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]