Lækker citrus smørsovs, aioli og mangosalat til grill fisk og skaldyr

Grillet-fisk-og-skaldyrs-fad Lækker citrus smørsovs aiolo og mangosalat

Her er opskrifter på citrus smørsovs, aioli og mangosalat:

Lækker citrus smørsovs, aioli og mangosalat gør en kæmpe forskel på oplevelsen af lækre fiskeretter.

Aioli
Aioli

Citrusmørsovs

Ingredienser:

½ kop usaltet smør
Saft og skal af 1 citron
Saft og skal af 1 appelsin
Friskkværnet sort peber
Salt efter smag og behag

Instruktioner for citrus smørsovs Aiolo og mangosalat:

Smelt smørret i en lille gryde over medium varme. Lad det simre i et par minutter, indtil det begynder at udvikle en nøddeagtig duft og bliver let gyldent.

Smørsovs til fisk og skaldyr

Tilsæt citronsaft, appelsinsaft og de revne skaller fra både citron og appelsin. Rør godt sammen.

Lad sovsen simre i yderligere et par minutter, indtil den bliver let reduceret og får en tykkere konsistens.

Smag til med friskkværnet sort peber og lidt salt efter behov. Husk, at smørret kan være salt nok i sig selv, så vær forsigtig med mængden af tilsat salt.

Server din citrussmørsovs varm over de grillede fisk eller skaldyr.

Aioli

Ingredienser:

2 fed hvidløg, knust
1 æggeblomme
1 tsk sennep
Saft af ½ citron
1 dl olivenolie eller solsikkeolie
Salt efter smag, bedre for lidt end for meget

Så nemt er det at lave Aioli

I en skål blandes de knuste hvidløgsfed, æggeblomme og sennep. Pisk det sammen, indtil det er godt blandet.

Tilsæt citronsaften langsomt, mens du fortsætter med at piske.

Tilsæt olien lidt ad gangen, mens du konstant pisker. Fortsæt, indtil aiolien får en tyk og cremet konsistens.

Smag til med salt efter behov.

Opbevar aiolien i køleskabet indtil servering. Den kan bruges som en lækker dip til dine grillede skaldyr eller som en sauce til andre retter.

Mangosalat, ingredienser

Ingredienser:

2 modne mangoer, skrællet, udstenet og skåret i tern
1 rød peberfrugt, skåret i små tern
1 agurk, skrællet og skåret i små tern
1 rødløg, fint hakket
Saft af 1 lime
Frisk koriander, hakket
Salt og peber efter smag

Sådan laver du mangosalat

I en stor skål kombineres de skårne mango, peberfrugt, agurk og rødløg.

Dryp saften fra en lime over salaten og bland den forsigtigt rundt for at blande ingredienserne godt sammen.

Drys med friskhakket koriander, salt og peber efter smag. Persille virker også.

Lad mangosalaten trække i køleskabet i ca. 15-20 minutter, inden servering.

Denne friske og farverige mangosalat er en perfekt følgesvend til grillede fisk og skaldyrgrillede fisk og skaldyr, da den tilføjer en frisk, sød og syrlig smag.

Relevante links til Grillmad

De bedste grillbøffer, der er virkelig dømt okse

Japansk oksekød fra Wagyu til Kobe, de legendariske okser

Grillet fisk

 

Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

maceration
Lær om vin

Maceration under vinens gæringsproces

Maceration er en yderst vigtig del af især rødvinsproduktion Maceration er rødvinens første gæringsproces. Det lyder lidt som massage, og det er ikke helt forkert.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]