Østers og champagne, et par der holder hele livet

Østers og champagne, a match in heaven

Østers og champagne er det perfekte match: enkelt, elegant, eksklusivt. Få historien her om  bobler og østers sammen hånd i hånd og måske et bud på, hvorfor de er så sindssyg gode sammen.

Hvorfor er østers og champagne det perfekte match?

Champagne og østers anses for at være et perfekt match, og endelig har videnskaben en forklaring på hvorfor.. Ny forskning fra Københavns Universitet har fundet ud af, at de to fødevarer indeholder komplementære sæt umami-smag, der virker “synergistisk” for at forbedre smagen, og som arbejder harmonisk sammen.

Umami er måske svaret på attraktionen mellem østers og skum

Forskningen, offentliggjort i Nature Scientific Reports, hævder at give den første videnskabelige forklaring på, hvorfor bobler fra Champagne og østers fungerer så godt sammen.

Professor Ole Mouritsen, den berømte danske gastro fysiker, en af ​​undersøgelsens forfattere, siger, at svaret ligger i umami-smagen i  en noget overraskende opdagelse, da umami er mest forbundet med kød.

Umami og de fem smagsvarianter

Umami er en af ​​de fem grundlæggende smagsvarianter, som menneskets tunge kan registrere, sammen med sødt, salt, bittert og surt.

Visse kemikalier i champagnen og østers passer godt sammen for at “udløse en umami-synergi, der i høj grad forbedrer smagen af ​​champagnen,” forklarer undersøgelsens hoved forfatter Charlotte Vinther Schmidt, hvor champagnens syrlighed og bobler også bidrager til helhedsindtrykket.

Mouritsen siger, at ældre årgangschampagne passer bedst, da de har flere døde gærceller, der giver en umami-smag, mens østers umami-smag kommer fra dens muskel.

Her er lidt Umami til nytårsaften eller en vindblæst mandag i november

Læs om vinrejser i Frankrig

Vinsnak
Espresso machine
Mad og Vin

Espresso per favore

Hvad er rigtig espresso kaffe? Hvad er den bedste espresso kaffe og de bedste espresso cafeer i Italien. Espresso er en type kaffe, der brygges

Bonollo Grappa Italy
Vin nyt

Grappa talk

Grappa talk: Når druekvaset bliver til guld Vi har teamet op med en af Danmarks skarpeste Grappa kendere, Peter Waldorff og sender dig denne post.

Malbec druer
Druer til vin

Malbec

Malbec indtog Argentina Malbec er en druesort, der oprindeligt kommer fra Sydvestfrankrig, men den er nu bedst kendt som en af de vigtigste druesorter i

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]