Østers og champagne, et par der holder hele livet

østers-og-champagne-et-par-der-holder-hele-livet

Østers og champagne, a match in heaven

Østers og champagne er det perfekte match: enkelt, elegant, eksklusivt. Få historien her om  bobler og østers sammen hånd i hånd og måske et bud på, hvorfor de er så sindssyg gode sammen.

Hvorfor er østers og champagne det perfekte match?

Det anses for at være et perfekt match, og endelig har videnskaben en forklaring på hvorfor.. Ny forskning fra Københavns Universitet har fundet ud af, at de to fødevarer indeholder komplementære sæt umami-smag, der virker “synergistisk” for at forbedre smagen, og som arbejder harmonisk sammen.

Umami er måske svaret på attraktionen mellem østers og skum

Forskningen, offentliggjort i Nature Scientific Reports, hævder at give den første videnskabelige forklaring på, hvorfor bobler fra Champagne og østers fungerer så godt sammen.

Professor Ole Mouritsen, den berømte danske gastro fysiker, en af ​​undersøgelsens forfattere, siger, at svaret ligger i umami-smagen i  en noget overraskende opdagelse, da umami er mest forbundet med kød.

Umami og de fem smagsvarianter

Umami er en af ​​de fem grundlæggende smagsvarianter, som menneskets tunge kan registrere, sammen med sødt, salt, bittert og surt.

Visse kemikalier i champagnen og østers passer godt sammen for at “udløse en umami-synergi, der i høj grad forbedrer smagen af ​​champagnen,” forklarer undersøgelsens hoved forfatter Charlotte Vinther Schmidt, hvor champagnens syrlighed og bobler også bidrager til helhedsindtrykket.

Mouritsen siger, at ældre årgangschampagne passer bedst, da de har flere døde gærceller, der giver en umami-smag, mens østers umami-smag kommer fra dens muskel.

Bedste mad til hvid Bourgogne

Her er lidt Umami til nytårsaften eller en vindblæst mandag i november

Læs om vinrejser i Frankrig

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]