Solaia fra huset Antinori i Toscana

Solaia fra huset Antinori i Toscana udfordrer Sassicaia.

Solaia fra huset Antinori i Toscana har overhalet det meste i kvalitet, ratings og pris. Det er en imponerende vinrejse for en sydvendt ret beskeden skråning i Toscana, selvom der er skiffer og ler og rigeligt med sol, at de ædle dråber nu ligger i vinkældre overalt i verden, hvor man beundrer denne klare udfordrer til Sassicaia, og hvor Antinori´s anden vin er Tignanello, en anden stjernevin. Sikke et vinhus, og vi har ikke engang talt om den primære produktion af Chianti, som Villa Antinori Riserva, der i meget længere tid har være blandt de bedste og mest elegante af slagsen.

Smagsnoter for Solaia

Smagsnoter.  2017 er en intens vin med en dyb rubinrød farve. Dens næse er imponerende med intense noter af mørk, moden frugt med dufte af brombær, solbær med balsamico-antydninger af frisk mynte og myrte.

Køb Solaia her.

Solaia fra huset Antinori i Toscana

Vinhuset Antinori, der producerer Solaia, Tignanello og top Chianti primært

Tenuta Tignanello-ejendommen ligger i hjertet af Chianti Classico, i de let rullende bakker mellem Greve- og Pesa-floddalene. Det strækker sig over et område på 319 hektar, hvoraf 130 er dedikeret til vindyrkning.

To af gårdens dyrebare vinmarker ligger på samme bjergskråning, Tignanello og Solaia, på jord, der stammer fra marinsten fra Pliocene-perioden rig på kalksten og skifer. Vinstokkene nyder varme temperaturer om dagen og køligere aftener i hele vækstsæsonen.

Gårdens to signaturvine, Solaia og Tignanello, er produceret af disse vinmarker og er af den internationale presse defineret som “blandt de mest indflydelsesrige vine i historien om italiensk vinavl”. Ifølge Marchesi Antinori er disse topvine en løbende udfordring og en uendelig lidenskab. Det tror vi gerne på.

Tignanello-ejendommen har vinmarker med indfødte Sangiovese-druer samt nogle andre ret utraditionelle sorter i området som Cabernet Franc.

Læs mere om Antinori´s vine, Toscana vin, når det er bedst.

Tignanello, den første super Toskaner

Og tilmeld dig generelt og deltag i lodtrækninger om klassevine. I februar 2021 vinder du med lidt held top Amarone.

Solaia 3 flasker klassevin
Vinsnak
Espresso machine
Mad og Vin

Espresso per favore

Hvad er rigtig espresso kaffe? Hvad er den bedste espresso kaffe og de bedste espresso cafeer i Italien. Espresso er en type kaffe, der brygges

Bonollo Grappa Italy
Vin nyt

Grappa talk

Grappa talk: Når druekvaset bliver til guld Vi har teamet op med en af Danmarks skarpeste Grappa kendere, Peter Waldorff og sender dig denne post.

Malbec druer
Druer til vin

Malbec

Malbec indtog Argentina Malbec er en druesort, der oprindeligt kommer fra Sydvestfrankrig, men den er nu bedst kendt som en af de vigtigste druesorter i

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]