Den grønne Veltliner fra Wagram og omegn

Veltliner har indtaget de bedre danske restauranter

Veltliner på vinkortet. Se på vinkort næste gang, du er ude at spise – godt og moderne. Der er sikkert et afsnit med østrigske vine. Det havde der kun været på de allerbedste og mest vinbevidste restauranter for få år siden. Østrigs forrygende vine er kommet langt uden for de solbeskinnede bakker. Her er en af dem.

Wagram vinproduktion på øverste hylde, her topproducenten Gregor Nimmervoll

Vi skal til Wagram, vil du med?

Den lille by Wagram er et godt eksempel, fra relativ ukendt til ombejlet. Wagram kom dog for alvor på verdenskortet i 1809, da Napoleons tropper tørnede sammen med den østrigske hær under ledelse af Hertug Karl. Men selv om Wagram i dag er en lille hyggelig vinregion, hvor det føles som om, tiden har stået stille i mange år, har man de seneste år markeret sig stærkt med en række kvalitetsvine. Et godt eksempel på, hvor Østrigs gastronomi og vin udvikling er på vej hen.

Roter Veltliner

Der er også en Roter Veltliner, ikke så ringe endda

En ny og energisk generation af vinbønder har kombineret århundredgamle traditioner med moderne innovation og teknik, og man har skabt succeshistorier som både Grüner og Roter Veltliner, og de bedste Veltliner-vine har verdensklasse. En af hemmelighederne ved Wagrams kvalitetsvine er kombinationen af en stenet undergrund samt en jordbund, der består af sandholdigt ler, som ligger i et tykt lag oven på klipperne. Mens druerne modnes i de solfyldte dagtimer, trækker kølig luft fra de omkringliggende skove ned over vinmarkerne om natten, og denne vekselvirkning bidrager yderligere til at give Veltliner-vinene det særpræg, der har gjort dem efterspurgte overalt i verden. De lokale vinbønder lægger vægt på, at dyrkning og fremstilling foregår uden brug af pesticider, og de får den bedste smag frem i hver årgang. Vinkendere betegner Wagram-områdets vine som kvalitetsvine, der har et strejf af hvid peber i smagen. Men der er også andre Veltliner områder. Næsten alle har über-klasse. Østrigs vinproduktion er stærkt reguleret og focus er kvalitet.

Gruner Veltliner Sekt

Fra januar 2020 kan vi tilbyde flere Grüner Veltliner vine hos winetalk, men allerede nu har vi en mousserende perle, der er den perfekte ledsager til et festligt måltid eller vært/værtindegaven. Prøv 6 flasker Grüner Veltliner, f.eks. fra vor vinauktion i januar 2020, Så er året skudt godt igang.

Intro til Østrigske vine på winetalk

Læs mere om vine fra Østrig. Intro til Østrigske vine.

Vinlande

Vinrejser

Vinsnak
Espresso machine
Mad og Vin

Espresso per favore

Hvad er rigtig espresso kaffe? Hvad er den bedste espresso kaffe og de bedste espresso cafeer i Italien. Espresso er en type kaffe, der brygges

Bonollo Grappa Italy
Vin nyt

Grappa talk

Grappa talk: Når druekvaset bliver til guld Vi har teamet op med en af Danmarks skarpeste Grappa kendere, Peter Waldorff og sender dig denne post.

Malbec druer
Druer til vin

Malbec

Malbec indtog Argentina Malbec er en druesort, der oprindeligt kommer fra Sydvestfrankrig, men den er nu bedst kendt som en af de vigtigste druesorter i

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]